Ancak ocak ayındaki bu artış, 26 ayın en düşük seviyesinde kaldı. Sanayi üretim endeksini değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılının çarklar dönerek başladığını, bugünkü rakamın bile Türkiye’de çarkların döndüğünü gösterdiğini belirterek, “Bu normal bir dönüş. Biraz geçen seneye göre hızımız yavaşlayacak. 120 kilometreyle gidiyorduk da 90 kilometreyle gideceğiz, ama hedefimize varacağız” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı sanayi üretim endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.5 artarken, bir önceki aya göre ise yüzde 15 azaldı. 2011 yılının aralık ayında sanayi üretimi yüzde 3.7 artış göstermişti. Bu yılın ocak ayında 2011 yılının ocak ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinde yüzde 2.2 azalış, imalat sanayi sektörü endeksinde yüzde 0.4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde de yüzde 9.6 artış oldu. Takvim etkisinden arındırılmış endeks Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.3, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3.1 azalış gösterdi.
hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...