Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede kimse ama kimse demokrasiyi, hukuku sadece kendine hak olarak görmesin. Kimse demokrasiyi başkalarından esirgeme yoluna gitmesin. Kimse kendisini milli iradenin üzerinde görmesin. Sorunları çözümsüzlüğe mahkûm etme lüksümüz yok. Tartışmalar 12 Eylül'den kalma" dedi.
Erdoğan, "MHP'nin anayasa değişikliği önerisine karşı cevabınız hazır mı?" sorusuna, "Arkadaşlarım kendileriyle görüşmek suretiyle bu işin olgunlaşması, müşterek bir çözüme kavuşturulması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor" yanıtını verdi. Ancak MHP'li yetkililer, AKP ile henüz bir temasın olmadığını söyledi.
Erdoğan, dün AKP grup toplantısında türban tartışmalarıyla ilgili şu mesajları verdi:
22 TEMMUZ'DA GÜVENOYU ALDIK:
Sorunlarımızı çözümsüzlüğe mahkûm etme lüksümüz de enerjimizi anlamsız gerilimlerle heba etme lüksümüz de yoktur. Demokrasimiz, hukuk devleti anlayışımız, her türlü sorunu tartışacak, çözüme kavuşturacak olgunluğa ulaşmıştır. Toplumu huzursuz eden her ne sorun varsa demokrasi içinde özgürce, hukuka uygun olarak, gerilimlere yol açmadan tartışılmak zorundadır. Siyasetin temel görevi toplumun talep ve beklentilerine cevap vermektir.
Biz bu yola, 'Türkiye'nin hiçbir meselesi çözümsüz değildir' diye girdik. 22 Temmuz'da milletimiz hem geçen dönemdeki politikalarımıza güvenoyu vermiştir hem de önümüzdeki dönemdeki talep ve beklentilerine cevap vermemizi istemiştir.
RAHATSIZ OLANLAR VAR:
Allah'a şükür ki, bütün sorunların üstesinden gelebilecek yürek zenginliği, her türlü sorunu çözebilecek kapasiteye sahip bir devlet yapımız var. Üzülerek söylüyorum, bazı sorunlar sorun olmaktan çıkarsa, tedavülden kalkarsa, bazı çevreler adeta işsiz kalacaklarını, tedavülden çıkacaklarını düşünüyorlar.
Bu yüzden sık sık 'Hiç kimse şu sorunu çözemez' diye açıklamalar geliyor. Bazıları 70 milyon vatandaşımızı aynı anda düşünmemizi algılamakta güçlük çekiyorlar. Bazıları, milli iradeye dayanarak, milletin sorunlarını siyasetin konusu yapmamızdan rahatsız oluyorlar.
BERLİN DUVARI:
Bu ülkede kimse ama kimse demokrasiyi, hukuku sadece kendine hak olarak görmesin. Kimse demokrasiyi başkalarından esirgeme yoluna gitmesin. Kimse kendisini milli iradenin üzerinde görmesin.
Bu nüfusun yarısı 28 yaşın altında. Dünyayı algılamaya ilişkin çoğu tartışma konularımız, Berlin Duvarı'ndan önceden kalma. İçeriye dönük çoğu tartışma konularımız, 12 Eylül'den kalma. Oysa bugünkü nüfusumuzun yarısı 12 Eylül'ü görmedi. Öyleyse hangi tartışma konusunda bir arpa boyu yol aldığımıza dikkatle bakalım.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...