Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplandıran Devlet Bakanı Beşir Atalay, geçmiş dönemde hükümetlerin TRT'ye çok müdahale ettiklerini hatırlatarak, ''şundan emin olun ki bizim hükümetimiz TRT'ye en az müdahale eden hükümettir. Hükümetin TRT'ye müdahale etmek gibi bir kaygısı yok. Artık pek çok yayın kuruluşu var... Endişeye gerek yok'' diye konuştu.
TRT'nin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için başta yasa olmak üzere bazı değişikliklere ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Atalay, TRT Genel Müdürlüğü için Hükümetin üstüne düşen görevi yaptığını ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, onayına sunulan ismi iade ettiğini söyledi. Atalay, TRT Genel Müdürlüğü için yasal prosedürü yeniden işlettiklerini ve bir ismi Cumhurbaşkanlığına sunduklarını bildirdi.
Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'in rüya yorumuyla ilgili bir mektubu diğer kurumlara havale etmesiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Atalay, ''Hepimiz insaflı olmalıyız... Bir yönetici, kamu görevlisi önüne gelen evrakı başka birimlere havale ediyor. Bunu hepimiz her gün yapıyoruz'' diye konuştu. TRT-3'den Meclis çalışmalarının canlı yayınlandığını ve milletvekillerine önceki dönemlere göre daha çok yer verildiğini kaydeden Atalay, TRT'nin reytinginin de düşük olmadığını ifade etti. Bazı yapımcılara fazla para ödendiği yolundaki iddiaları da doğru bulmadığını bildiren Atalay, bu konuda piyasa rayicinin geçerli olduğunu söyledi.
-SARIBAŞ'IN SÖZLERİ-
Beşir Atalay'dan önce önerge sahipleri adına söz alan ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, TRT'nin kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmekten uzak kaldığını iddia etti. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu objektif yansıtacak haber ve tartışma programlarına yer verilmediğini öne süren Sarıbaş, ''eskiden Demirel Özal ve İnönü TRT'ye çıkar Türkiye'nin sorunlarını tartışırdı. Şimdi niye yapmıyorlar?'' dedi.
Sarıbaş, Türk halkının televole seyretmesinde ''TRT'nin günahı'' olduğunu iddia ederek, vatandaşların TRT'yi seyretmediğini iddia etti. Vatandaşların TRT'den habersiz hale geldiğini öne süren Sarıbaş, ''Çünkü vatandaş izlediği programlardan millet değil, ümmet çıkacağını biliyor ve artık izlemiyor'' dedi. Daha sonra yapılan oylamada TRT için Meclis Araştırması açılması kabul edilmedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...