E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÜŞÜMEZSOY: YAKIN ZAMANDA BÜYÜK DEPREM OLMAZ 

Prof. Dr. Üşümezsoy, “Yakın bir zamanda büyük bir depremin olacağını sanmıyorum. Halk arasında, ‘sular ısındı deprem olacak’ iddiaları dolaşıyor. Bunlara kulak asmamak gerek" dedi.

30.11.2007 - 12:03
ÜŞÜMEZSOY: YAKIN ZAMANDA BÜYÜK DEPREM OLMAZ

İSTANBUL Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof.Dr. Şener Üşümezsoy, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde deprem konferansı verdi. Prof. Dr. Üşümezsoy, “Yakın bir zamanda büyük bir depremin olacağını sanmıyorum. Türkiye deprem bölgesinde olduğu için depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Halk arasında, ‘sular ısındı deprem olacak’ şeklinde bir sürü söylentiler ve asılsız iddialar dolaşıyor. Bunlara kulak asmamak gerekir'' dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne özel bir okulun davetlisi olarak gelen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Belediye Konferans Salonu'nda çoğunluğu öğrenci olan kalabalığa deprem konferansı verdi. Yakın zaman içinde büyük bir depremin olacağını düşünmediğini belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, “Ülkemiz deprem bölgesi olduğu için depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. 1999 Marmara ve Düzce depremlerinin üzerinden 8 yıl geçti. Halkımız, geçen yıllara rağmen büyük bir deprem yaşamadı. Fakat yine de depreme karşı çok duyarlı. Halk arasında, ‘sular ısındı deprem olacak’ şeklinde bir sürü söylentiler ve asılsız iddialar dolaşıyor. Bunlara kulak asmamak gerekir. Suların ısınması aynı bir gazoz şişesinin açılması gibidir. İki fay hatta birbirine paralel durumdayken değişik şekillerde birbirlerine yapışırlar. Bununla birlikte birleşirler. Daha sonra yapıştığı yerden uzun süre sonra kırıldıklarında bu kırılmanın yaşandığı noktadan sıcak gaz ve ısınmış su çıkar. Böyle durumlarda deprem olacak diye bir şey söz konusu değildir'' dedi.

1966 yılında, Mudanya ve Akyazı arasındaki fay hattında bir kırılma yaşandığını belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, şöyle devam etti:

 “Bundan dolayı kırık alandan ortaya çıkan sıcak su burada hala kullanılmakta olan Akyazı Kuzuluk Kaplıcaları ortaya çıkarttı. Bu bölgedeki insanlar, zaman zaman Marmara Denizi’nin ısındığını söylerler. Bu İpsala'dan başlayan 60 kilometrelik fay hattının, Tekirdağ Marmara Ereğlisi ve Silivri çukurundaki uç noktasına kadar olan bölümlerindeki kırılmalardan ortaya çıkan ısınmalardır. Bazı deprem bilimci arkadaşlarımız Marmara Denizinin içinden geçen toplam 120 kilometrelik bir fay hattının bulunduğunu ve bunun kırıldığında da 7 şiddetinde bir depremin yaşanmasının büyük bir olasılık taşıdığı iddiasında bulunuyorlar. Benim tezlerime göre ise, Marmara Bölgesi'nde bu fay hattı iki parçadan oluşuyor ve 60 kilometrelik alanında kırılmalar olduğuna göre diğer 60 kilometrelik alan ise Batı Trakya'yı etkilemiyor ve deprem riskini en aza indiriyor.

Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
DAN BROWN'DAN WASHİNGTON'UN MASONİK ŞİFRELERİ!
"Da Vinci Şifresi" ve "Melekler ve Şeytanlar" isimli eserlerinde çeşitli ...
ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞİYOR
Ağrı Dağı Üniversitesinin adı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilecek.
 
VALİDEN ŞÜPHE UYANDIRAN AÇIKLAMA!
Vali Şemsettin Uzun, uçağın düştüğü bölgenin üzerinde helikopterle uçup, ...
HAKİM SAVCI KARADENİZ'DEN ÇIKIYOR
TESEV’in için hakim ve savcılarla yaptığı mülakatlarda çarpıcı sonuçlara ...
'HELAL GIDA' LAİKLİĞİ BOZAR MI? MECLİS BU KONUYU TARTIŞACAK!!!
'Helal gıda' dönemi başlıyor. CHP konuyu Meclis gündemine getirdi...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Club Brugge
Torku Konyaspor
TÜFE
Eczacıbaşı
zonguldak maden
atletico madrid
adliye
FİFA