B ve C vitaminleri gibi suda eriyen vitaminleri fazla kullanırsanız fazlası atıldığı için çok ciddi bir problem yaratmayabilir. Ancak A, D, E ve K vitaminlerinin fazlası sizi zehirleyebilir hatta ciddi yan etkiler oluşturabilir. Kansızlıkta kullanılan demir preparatları başlı başına dikkat edilmesi gereken özel bir konudur.
Bilinçsizce kullanılmaları sindirim sistemini bozabilir, mide rahatsızlığı, mide bulantısı, ağızda metalik tat, dişlerde leke, karın ağrısı ve kaşıntı hatta bazen kanamanın artması gibi yan etkiler yapabilir. En sık rahatsız edici yan etkisi ise kabızlıktır ve bazı kişilerde de iştah artışı ve kilo alma yapabilir.
Çinko fazla kullanıldığında hazımsızlık, mide rahatsızlığı, karın ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi yapabilir. Hatta bazen kansızlığa bile yol açabilir. D3 vitamini fazlalığı ise böbrek taşı, böbrek hasarları, kemik ağrısı, pankreasta yorgunluk, damar sertliği ve kireçlenme yapabilir. Eksikliği çok önemliyken fazlalığı da sıkıntı yaratabilir. Vücutta kalsiyum fazlalığı oluşturabilir. Kalp ritmini bile bozabilir.
SIVI KAYBI OLABİLİR
Hatta bazen sıvı kaybı yapabilir. Örneğin bağışıklık için çok yararlı olan ekinezya uzun süreli ve fazla kullanıldığında baş ağrısı, baş dönmesi, ağız kuruluğu, bağırsak hareketlerinde değişiklik, kızarıklık, kaşıntı, ciltte şişme, ateş ve uykusuzluk yapabilir. Üç haftadan fazla ve yüksek doz kullanıldığında böbrekleri yorabilir. Karaciğer bozukluğu olan kişilerin tüketmemesi doğru olur.
Keza sarımsak hapları kanı sulandırdığı ve tansiyonu düşürdüğü için kan sulandırıcı kullananlarda ve düşük tansiyonlularda çok dikkatli alınmalıdır.
Piyasada çok çeşitli iştah kesici var. Bunların bilinçsizce kullanımı sinir sisteminde sorunlar, çarpıntı, tansiyon değişikliği ve karaciğerle ilgili sıkıntılara yol açabilir. Tezgah altı veya kaynağına güvenilmeyen hele ki ruhsatsız zayıflama haplarına da dikkat edin.
Yalan, kin, nefret, öfke, kıskançlık, aşırı hırs, iftira, gıybet, dedikodu, tembellik ruhun en bilinen toksinleri. Vitaminleri ise gülümseme, güzel söz, gülerek selam verme, selam alma, doğayla kucaklaşma, şükretme, güzel kokular, olumlu düşünme, bu dünyanın geçici olduğunu unutmama.
Yasemin, yeşil çay, beyaz çay, frenk kimyonu, ıhlamur, adaçayı, mate çayı, zahter, tarçın ve elma.
Şekerli, asitli, mısır şuruplu içecekler, katkı maddeli, boyalı, sentetik aromalı, koruyucu katkı maddeli içecekler, aşırı kavrulmuş, kimyasal aromalı kahveler, defalarca ısıtılmış siyah çay, bilinçsiz tüketilen enerji içecekleri, uzun süre alüminyum kaplarda kalmış içecekler, güneş görmüş, çok beklemiş, sıcağa maruz kalmış, pet şişedeki ürünler.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...