E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'BARIŞ İÇİN UZATILAN EL TUTULUR' 

Başbakan Tayyip Erdoğan'la oruç açacak Alevilerin düşkün ilan edileceği tartışmasında CEM Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan "Barış için uzatılan el sıkılır" dedi.

11.01.2008 - 15:46
 BARIŞ İÇİN UZATILAN EL TUTULUR

Cem Vakfı Başkanı Doğan'dan çarpıcı açıklama: Barış için uzatılan el sıkılır

Başbakan Tayyip Erdoğan'la oruç açacak Alevilerin düşkün ilan edileceği tartışmasında CEM Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan "Barış için uzatılan el sıkılır" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Prof.Dr. İzzettin Doğan her istenilenin "düşkün" ilan edilemeyeceğini belirterek şunları söyledi:

Düşkün Cem'de ilan edilir. Düşkünlük kararının verilmesi kolay iş değildir. Her önüne gelen kişi bu kararı veremez. Düşkün ilan edilmesi için toplumun değer yargılarına karşı gelinmesi gerekir. Kişinin hakkındaki iddialar dile getirilir. Kişinin konuyla ilgili savunması alınır ve kişi suçlamaları kabul ederse düşkün ilan edilir. Bu tamamen siyasidir. Provokatiftir.

"BARIŞ İÇİN UZATILAN EL TUTULUR"

Prof. Dr. Doğan, Başbakan'dan, "Alevi yurttaşlardan esirgenen haklar" konusunda bir adım beklediklerini, bunun ardından o yemeğe gidip elini sıkabileceklerini söyledi. Başbakan'ın "Cemevi ibadethane değildir" açıklamasının küskünlük yarattığını söyleyen Prof. Dr. Doğan, "Başbakan üç beş kelime ile Alevi yurttaşlarla ilgili hangi tasarruflarda bulanacağını söyleseydi çok daha anlamlı olacaktı" diye konuştu.

Aleviler için barıştan daha değerli bir şeyin bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Doğan "İslam dini de böyle tanımlanmış bir şeydir. Savaş insanın ürettiği bir şeydir. İslam barış ve sevgi dinidir. İnsanların yapmış olduğu yanlışlar ne olursa olsun. Barış için bir adım atılıyorsa o adımın arkasındaki neden ne olursa olsun barış için uzatılan el sıkılır. İnsanların gözünün içine baka baka istismar söz konusu olacağı bilinirse 'Siz o barışın koşullarını hazırlayın, biz o eli sıkmaya her zaman hazırız' denir" dedi.

AKP ve Başbakan Tayip Erdoğan ile herhangi bir husumetlerinin bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Doğan, yurttaşlar arasındaki buzların eritilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Doğan, "Aleviliğe karşı olduğu düşünülen bir kesimin barışması olarak algılıyorum. Ona karşı değilim. Onu teşvik ediyorum. Buzlar erimekten öte yurttaşlar kucaklaşmalı. Ancak yurttaşların hakları verilmeli. Kağıt üzerinde eşitlik olmuyor. İnsanlar kendileriyle alay edildiği ve aldatıldığı hissine kapılıyor" diye konuştu.

MUHARREM ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR?

Prof. Dr. Doğan, Muharrem orucu için "Hz.Hüseyin'e yapılan bütün bu işkencelerin ve zulüme yapılan eziyete karşı bir duruştur. Akli bir oruçtur. Bedeni değildir. Yeryüzünde eşi olmayan bir oruçtur. Muharrem orucu tüm peygamberlere de farz kılınmıştır. Hz. Hüseyin nedeniyle tutulan oruç anlamı çok daha yüksek bir oruçtur. İnsanlık ve insanlık haysiyeti için önemli bir oruçtur. Tüm ailesi ve 70 kişiyle direniş gösteren bir kişiye karşı duruştur. Sadece Alevilerin tekelinde bir duruş değildir" dedi. Prof. Dr. Doğan Alevilikte iftar kavramının bulunmadığını buna "Oruç açma" denildiğini ve sahura da kalkılmadığını söyledi.

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
28 Aralık 2007 Cuma 

Aytun Çıray beyi kişisel olarak da tanırım. Aynıu şekilde şimdiki adaylar Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu'yu da. ve bence Aytun bey ikisini toplayıp üstüne ikiyle de çarpasınz yine de baskın çıkar.

Yorumu oyla      18      10  
mete 28 Aralık 2007 Cuma 

o aday aytun çıray mı? yoksa başka birinin adaylığını mı açıklayacak? daha açık yazsanıza şunu sancı çektiriyorsunuz millete.

Yorumu oyla      18      10  
aslı 28 Aralık 2007 Cuma 

merak ettim neymiş büyük projesi aytun beyin?

Yorumu oyla      18      10  
SÜRPRİZ 28 Aralık 2007 Cuma 

ARKASINDA KİMLER OLDUĞUNU AÇIKLASIN İSPAT ETSİN, HATTA 2 İL BAŞKANI OLDUĞUNU İSPAT ETSİN DESTEKLEMEYEN NAMERTTİR. DEMOKRAT PARTİ

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
DOLAR 6.5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Amerikan dolarındaki düşüş eğilimi devam ediyor. ABD doları, 1.1500 YTL'nin ...
 
DEMİRTAŞ'IN ASKERLİĞİ AİHM YOLUNDA
Asker kaçağı olduğu gerekçesiyle, tutuklanan DTP'li Demirtaş'ı ziyaret ...
DERİN ÇETELERİN ANASI KİM?
Türkiye'de son dönemde her gün bir çete haberi var medyada. Peki neden ...
HALUK ULUSOY'A BİR DARBE DE FIFA'DAN
Haluk Ulusoy bugüne kadar iç hukuka karşı sırtını hep FIFA'ya dayamıştı. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
Tehdit
PSG
uefa
Fernandao
Duygun Yarsuvat
Sırrı Süreyya Önder
Avni Özgürel
Mahkeme