Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 2 Haziran’dan itibaren, 65 yaşın üstündeki muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere bağlanan aylıkların PTT Şubelerinde ve konutta ödenmesi uygulamasına geçilecek.
SGK’da yapılan protokol imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve SGK Başkan Vekili Fatih Acar katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 milyon 216 bin 350 yaşlı ve özürlü vatandaşın üç ayda bir Ziraat Bankası aracılığıyla aylıklarının ödendiğini belirterek, “Tabi yaşanan olumsuzlukları hep beraber gözlüyoruz, o banka kuyruklarda vatandaşlarımızın yaşadığı çileleri görüyoruz. Bu Türkiye’ye yakışmıyordu, bunun ortadan kalkması gerekiyordu” dedi. Çelik, söz konusu uygulamayla ödemelerin PTT Bank şubeleri aracılığıyla gerçekleştirileceğini ve bu kuyruklara son verileceğini dile getirdi.
Çelik, 5 Eylül 2008 tarihinden itibaren 85 yaş üzerindeki yaşlı vatandaşlarla yüzde 70 ve üzerinde özrü olan 250 bin vatandaşa, PTT ile yapılan işbirliği kapsamında, belirtilen adreslerde ikametgahında ödeme yapılacağını dile getirdi. Üç ayda bir alınan bu aylıkların iki veya üç ay şeklinde ödenebileceğini belirten Çelik, gerekli altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve kısa süre içerisinde bu çalışmaların tamamlanacağını anlattı.
-“HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, söz konusu uygulamayla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma amacı taşıdıklarını, hizmeti vatandaşların ayağına götürdüklerini söyledi. Kurumların para kazanmasından çok hizmet ağının genişletilmesinden yana olduklarını belirten Yıldırım, “Zaten kamunun yükleri çok. Sosyal güvenlik açıkları, cari açıklar, enerji açığı var. Bir açıkta kurumlarımızdan gelsin istemiyoruz. PTT’de tam bu noktada emin adımlarla ilerliyor” dedi.
Sosyal güvenlik alanında birçok başarıya imza atıldığını söyleyen Yıldırım, İşsizlik Fonu’nda toplanan paraların genç ve kadın istihdamında, amacına uygun kullanılmasının önünün açıldığını kaydetti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |