İranlı işadamı Reza Zarrab ile birlikte 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan Abdullah Happani'den ele geçirilen 1 milyon TL, 800 bin Euro ve 60 bin dolar ile 2 kilo külçe altını faiziyle birlikte iade edildi.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında 'delil bulamadığı' iddiasıyla takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade ediliyor.
Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Happani, bugün adliyeye geldi. Habbani, 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolarını bankadan alabilmek için savcılıktan belge aldı. Happani'nin adliyedeki banka şubesinden parasını aldığı belirtildi. Adliyenin emanetinde bulunan 2 kilogram altınını da teslim aldığı ifade edildi.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...