Sözcüye günlük brifinginde, Washington'da bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın perşembe günü yapacakları görüşmenin gündemi soruldu.
McCormack, toplantıda Türkiye-ABD ilişkileri, terör örgütü PKK ile savaş, Irak, Ortadoğu, enerji ve İran konularının yer alacağını belirtti.
McCormack, "Türkiye İran'ın komşusu. Türkiye, tutumunu değiştirmesi ve uluslararası sistemin konumuna gelmesi yönünde İran rejimini iknaya çalışma yönünde önemli bir rol oynayabilir" diye konuştu.
Sözcü McCormack, Türkiye aracılığıyla başlatılan İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerine atıfta bulunarak Ortadoğu barış konularının da Babacan-Rice görüşmesinde ele alınmasını beklediğini söyledi.
McCormack, Türk-Amerikan ilişkilerinin iyi ve güçlü olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |