E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD, Yemen'e saldırılarını sürdürüyor 

ABD, Yemen'in başkenti Sana dahil birçok kentine hava saldırıları gerçekleştirdi. Onlarca kişi hayatını kaybetti.

20.03.2025 - 11:31
ABD, Yemen e saldırılarını sürdürüyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Yemen'in başkenti Sana dahil birçok kentine hava saldırıları gerçekleştirdi. Sana'nın el-Ceraf bölgesine düzenlenen saldırıda bir bina yıkıldı ve çevresinde büyük hasar oluştu. Saldırılar sonucu 53 kişi hayatını kaybederken, 107 kişi yaralandı. Husilere bağlı El-Mesira televizyonu, ABD'nin Sana, Sada, El-Cevf ve El-Beyda kentlerine saldırılar düzenlediğini duyurdu. Sana'nın Sevra bölgesindeki saldırıda 7 kadın ve 2 çocuk yaralandı, bir salon yangın geçirdi ve evlerde hasar meydana geldi. El-Cevf kentine bağlı El-Hazm ilçesindeki saldırıda ise çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu.

TRUMP’TAN İRAN’A: "BIRAKIN HUSİLER KENDİ BAŞLARINA SAVAŞSINLAR"
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı Husilere destek vermeye devam etmekle suçlayarak, "İran, bu malzemelerin gönderimini derhal durdurmalıdır. Bırakın Husiler kendi başlarına savaşsınlar. Zaten her iki durumda da kaybedecekler, ancak bu şekilde daha hızlı kaybedecekler" dedi. Trump, Husi barbarlarına büyük zararlar verildiğini ve durumun giderek kötüleşeceğini belirtti.

SON 72 SAATTE DÖRT KEZ HEDEF ALDI
Husilere bağlı El-Mesira televizyonu, ABD'nin Hudeyde ilindeki Mina ilçesinde bulunan El-Ehli Spor Kulübü binasına ve Hacce ilinin Midi ilçesine hava saldırısı düzenlediğini aktardı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz'de bulunan ABD uçak gemisi "USS Harry Truman"ı son 72 saat içinde dördüncü kez hedef aldıklarını duyurdu. Seri, ABD saldırılarının Yemen'in Filistin halkına yönelik dini, ahlaki ve insani sorumluluklarını yerine getirmesine engel olamayacağını ifade etti.

HUSİLERDEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI
Yemen'deki Husiler ise İsrail'e yönelik misilleme saldırısı gerçekleştirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Yemen'den fırlatılan bir füzenin ülkenin merkez bölgelerinde sirenlerin çalmasına neden olduğunu ve halkın sığınaklara yönlendirildiğini açıkladı. Füze, İsrail hava sahasına girmeden önce İsrail Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü. İsrail basını, füze enkazına bağlı ciddi bir yaralanma olmadığını, ancak panik sırasında bazı yaralanmaların meydana geldiğini bildirdi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Saree, 2 ay sonra ilk kez İsrail topraklarının hedef alındığını açıkladı. Saree, gece saatlerinde İsrail'deki Nevatim Hava Üssü'nün bir balistik füzeyle vurulduğunu ve füzenin hedefe başarılı şekilde ulaştığını belirtti. Bu saldırının, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik katliamlarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri ise füzenin Suudi Arabistan üzerinde hava savunma sistemiyle etkisiz hale getirildiğini ve İsrail sınırlarına ulaşmadan engellendiğini açıkladı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metrolarda İmamoğlu'nun sesiyle anons
Gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ...
CHP'li eski milletvekillerinden açıklama
Eski CHP'li 47 milletvekili, Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu ...
Gözaltındaki İmamoğlu'ndan videolu mesaj
Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Bakan Yerlikaya'dan sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına ...
Mansur Yavaş'tan soruşturma iddialarına cevap
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Korktuğumuz bir şey ...
Özgür Özel ve Dilek İmamoğlu Saraçhane'den seslendi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP lideri ...
 
Gözaltındaki İmamoğlu'ndan ikinci mesaj!
Sabah saatlerinde evinde arama yapılarak gözaltına alınan İstanbul büyükşehir ...
Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımızın hukukunu koruyacağız
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ...
Fatih Erbakan'dan İmamoğlu tepkisi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Gençlerbirliği
ÖSYM
dolar
Torku Konyaspor
moskova
Netanyahu
ygs 2015
A) Milli Futbol Takımı