Sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) Partisi, İslamofobik bir açıklama yaparak, Müslüman erkek çocukların sünnetinin yasaklanmasını istedi. AfD ayrıca, minarelerin ve ezanın da yasaklanması için de skandal bir hamle yaptı.
Bild gazetesinde yer alan habere göre, AfD parti programı taslağına aldığı her iki konuyu 30 Nisan'da Stuttgart'ta yapılacak genel kongrede karara bağlayabilir. Almanya'ya sığınmacı akınıyla birlikte oy oranı hızla artarak yüzde 10'un üzerine çıkan AfD, sünneti temel insan haklarının ağır ihlali olarak görüyor. Sağ popülist partiye göre, insanlık onurunu zedeleyen sünnet, çocukların vücut bütünlüğüne zarar verdiği gibi özgür karar verme haklarını zedeliyor.
AfD'nin parti programı taslağında, minareler ve ezan İslamiyetin bir güç sembolü olarak nitelendiriliyor. Taslakta ayrıca minare ve ezan dinlerin hoşgörülü birlikteliğine aykırı bulunuyor. AfD, hayvanların uyuşturulmadan kesilmesine de karşı çıkarken, bu konuda hayvanları koruma yasasında dini cemaatler için özel düzenlemeler yapılmasını istiyor.
sabah
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...