DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Almanya'nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın önde gelen siyasetçileri, bilim insanları ve sanatçılarının katıldığı Dünya Forumu’na çevrimiçi olarak katıldı. ABD eski Başkanı Bill Clinton gibi önemli isimlerin de yer aldığı organizasyonda konuşan Babacan, Gazze’de yaşanan insani krizi gündeme taşıyarak, uluslararası toplumu İsrail’e baskı yapmaya çağırdı.
"SOYKIRIM DURDURULMALI, ATEŞKES HEMEN SAĞLANMALI"
Dünyanın farklı alanlardan önde gelen isimlerini bir araya getiren Dünya Forumu, bu yıl "İnsanlık, Demokrasi ve Yapay Zeka" ana temasıyla Berlin'deki ünlü Hotel Adlon’da düzenleniyor. Ali Babacan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgede devam eden insanlık dramı gündeme taşındı.
Babacan, konuşmasında İsrail’in dün gece Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatarak, Filistin halkının maruz kaldığı insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Konuşmasının ardından sosyal medya hesaplarından da bir paylaşımda bulunan Babacan, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Berlin’de başlayan Dünya Forumu’na çevrimiçi katıldım. Sabah saatlerinden itibaren İsrail ordusunun Gazze’ye başlattığı saldırılardan bahsettim. Ateşkesin derhal sağlanması için uluslararası toplumu İsrail hükûmetine baskı yapmaya davet ettim. Bu soykırım durdurulmalı, Filistinli kardeşlerimizin temel hakları ve özgürlükleri derhal tanınmalıdır.”
BABACAN: FİLİSTİN HALKININ HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI
Ali Babacan, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, Filistin halkının temel haklarının korunması ve İsrail’in saldırılarının durdurulması için küresel bir baskının oluşturulması gerektiğini belirtti. DEVA Partisi lideri, Gazze’de süren insanlık dramının sona ermesi için dünya liderlerinin somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Babacan, dünya siyasetinin önemli aktörlerinin katıldığı forumda, Türkiye’nin barışçıl çözüm konusundaki kararlı tutumunu dile getirdi ve bölgedeki çatışmaların uluslararası toplum tarafından görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...