Kilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.
İnsanın ruhsal durumunu belirleyen beyindeki merkezler, koku merkezlerinin hemen yanında ve onunla bağlantıda. Bu da
Diyet, nasıl daha etkili oluyor?
Tabağınızdaki aromaların kokusunu iyice hissedebilmek için akciğerinizden derin nefes alın. Daha fazla koku moleküllerinin burnunuza ulaşabilmesi için, yemeklerinizi sıcak yemeyi tercih edin ve lokmaları ağzınızda yavaşça çiğneyin. İştah hissinizi tatmin etmek için, karnınız tam olarak doymamış olsa bile koklamak beslenme oranınızı azaltmanıza yardımcı oluyor. Derin nefes
Tabağınızın güzel kokusunu artırmak için, aromatik bitkiler ve temel biyolojik yağlardan oluşan bir mönü hazırladık. Tatlılar yerine şekersiz kokulu ıhlamur, taze nane, biberiye, melisa otu, rezene için. Akşamları ise proteine ağırlık verin; bolca yeşil sebze ve balık yemeye özen gösterin. Günümüzde sebze ve meyvelere suni gübre verildiğinden artık o doğal kokuları alınamayabiliyor. Bu nedenle aktarlarda satılan aroma yağlarını alarak yemeklerinizin içine katabilirsiniz. Hatta yeşil elma, nane ve muz aromalarını bile satın alabilirsiniz. Her öğünden önce ve açlık hissettiğinizde burnunuzdan 3 kez derin nefes alarak kokuyu içinize çekin; bunu ufak bir diyetle desteklediğinizde ise kısa sürede sonuç aldığınızı fark edeceksiniz.
Hangi kokular tokluk hissi yaratıyor?
İnsanların sevdiği yemek kokuları nasıl iştahlarını artırıyorsa, bazı kokular da iştahlarını azaltan bir etkiye sahip olabiliyor. Ancak bu, kişinin beslenme alışkanlığını değiştirmeden sadece bazı gıdaları koklayarak kilo verebileceği anlamına gelmiyor. Koklayarak insanlar tokluk hissi duyuyorlar. Fazla kilolarından şikayet eden kişiler arasında yapılan araştırmada, karınları acıktıklarında hazmettirici özelliği olan yeşil elma, doyum hissi veren muz ve mide asitlerinin yok olmasına yardımcı olan nane koklatılarak onların her zamankinden 200 kalori daha az yemek yedikleri gözlemlenmiş.
Pazartesi
Öğle yemeği
- Elma şarabı sirkesi ve sarımsak soslu ızgara dana ciğeri
- Zeytinyağlı sirkeli enginar
Akşam yemeği
- Yağlı kâğıtta zencefilli somon balığı
- Buharda pişmiş taze fasulye
- Yeşil salataya sirke salçası, zeytinyağı, kolza yağı ve elma sirkesi ekleyin. Tüm bunlara 1 damla tarhun otu ve fesleğen yağı ilave edin.
Salı
Öğle yemeği
- Kırmızı soğanlı mercimek çorbası
- Haşlanmış tavuk göğsü
- Tavuk suyuna 2-3 damla tarhun otu yağı damlatın.
Akşam yemeği
- Zeytinyağlı levrek, limon,
domates ve patlıcan ile
- İstenildiği kadar roka salatası
Çarşamba
Öğle yemeği
1 çay kaşığı kekikle terbiye edilmiş ızgara dana
1 kase mevsim salatası
Akşam
Rezene salatası, limon ve zeytinyağı soslu ızgara çipura
Perşembe
Öğle yemeği
Sebze salatası
2 doğranmış domates
2 adet haşlanmış patatesle yapılmış salata ve 50 gr. ton balığı
akşam
Çamfıstıklı ıspanaklı salata, rezene ile
Cuma
Öğle yemeği
Sebzeli kuzu ve kimyonlu kabak sote
Cumartesi
Öğle yemeği
Kızarmış tavuk, yarım kaşık zeytinyağı koyduğunuz tencerenin içine 2 bardak pirinç koyun. Tuz ve 3 bardak su ekleyinhafif ateşte pişirin. 2 damla tarhun otu ve fesleğen ekleyin.
Akşam
Zeytinyağlı limonlı sosla ızgara çipura
Pazar
Öğlen
Rendelenmiş havuç ve soya,
Akşam
Keçi peyniriyle hazırlanmış kabak dolması, kimyonlu barbunya balığı, 1 kase fırında sebze
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...