Dulkadiroğulları Beyliği döneminde inşa edildiği değerlendirilen ve kitabesine göre Ağcabey tarafından 1809'da yeniden yaptırılan Bahçe ilçesi Milli İrade Meydanı'ndaki cami, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar gördü.
Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aynı yıl başlatılan restorasyonda, caminin hasarlı kısımları onarıldı, yıkılan minaresi, duvarları ve ahşap kısımları aslına uygun yenilendi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla tarihi cami, 14 Haziran 2024'te ibadete açıldı. Depremden sonra ilk teravih namazının kılınacağı ibadethanede, Bahçe Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ekiplerince eksiklikler giderildi.
Tadilat ve bakımdan geçirilip temizlenen Ağcabey Camisi, "on bir ayın sultanı" ramazana hazır hale getirildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...