Columbus'taki Güney Carolina Üniversitesi'nden Matthew Herring, normal dışı bir tedirginlik ve korku hali olarak ortaya çıkan anksiyete bozukluğunda egzersizin uygulanabilir, güvenli ve tolere edilebilir kısa dönemli tedavi seçeneği olabileceğini belirtti.
Araştırmalarını genel anksiyete bozukluğu olan 30 kadınla yaptıklarını kaydeden Herring, araştırmanın daha da derinleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Herring, ilaç ve davranış terapileri gibi mevcut tedavilerle rahatsızlığın giderilmesinde sınırlı başarı sağlanabildiğini de ifade etti.
ANKSİYETE HAKKINDA
Bedensel belirtilerin de eşlik ettiği, normal dışı, nedensiz bir tedirginlik ve korku halidir. Anksiyete kaygı, sıkıntı, bunaltı, endişe olarak da adlandırılabilir. Korku, dışarıdan gelebilecek, kaynağı belli gerçek bir tehlike karşısında ruhsal ve beden el olarak verilen bir tepki biçimidir. Gerçek bir tehlike ile karşılaşan kişi şiddetli bir korku duygusuyla beraber fiziksel tepkiler de gösterir: Kalp çarpıntısı, titreme, terleme, gözbebeklerinde büyüme, ürperme, vb.
Anksiyetede kişi sanki kötü bir şey olacakmış gibi nedeni belirsiz bir endişe hisseder. Anksiyete, nedeni hakkında net bir bilgimizin olmadığı, içsel bir tehlike ya da tehdit karşısında gösterilen psikolojik bir tepki olmasına rağmen, korkuda olduğu gibi bedensel belirtilerin de eşlik ettiği bir durumdur. Kişi kaygıyı çok hafif bir tedirginlik ve gerginlik duygusundan panik derecesine kadar varan değişik yoğunluklarda yaşayabilir. Bu durum denetim dışına çıkıp kişinin işlevselliğini aksattığında psikiyatride anksiyete (kaygı) bozuklukları olarak incelenir ve bir grup hastalığın genel adıdır.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...