E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ela Aydoğan Keskineğe: Yunanistan’a Ege Denizi'nde deprem söylentileri Türklerin yatırım yapmasını artırdı 

Platina Development Kurucusu Ela Aydoğan Keskineğe’nin verdiği bilgiye göre, gayrimenkul yatırımları açısından Türklerin en çok rağbet gösterdiği ülkeler arasında yer alan Yunanistan pazarını anlattı.

18.03.2025 - 13:50
Ela Aydoğan Keskineğe: Yunanistan’a Ege Denizi nde deprem söylentileri Türklerin yatırım yapmasını artırdı

Türkiye’deki ekonomik dalgalanmalar nedeniyle yatırımcılar rotalarını güvenli ve stabil alanlara çevirmiş durumda. Gayrimenkul sektörü bu anlamda en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak öne çıkarken Türk yatırımcılar, daha uygun fiyatlı ve potansiyel olarak daha karlı gayrimenkul fırsatları arayarak yurt dışı pazarlarına yöneliyorlar. 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verileri de Türklerin yurt dışında gayrimenkul edinimlerinde birikimli olarak yeni rekor seviyeye işaret ediyor. Verilere göre, Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul alımları Ekim 2024’te 197 milyon dolar olarak kaydedildi. Ekim itibariyle 12 aylık dönemde ise yurt dışında yapılan gayrimenkul alımları 2 milyar 2 milyon dolarla rekor bir rakama ulaştı.12 aylık konut alımlarında önceki rekor yine 2024 yılının haziran ayında ulaşılan 1 milyar 996 milyon dolar seviyesindeydi. Yurt içinde yerleşiklerin yurt dışındaki doğrudan yatırımlarında en fazla yatırım Avrupa'ya gerçekleştirilirken Yunanistan da aslan payını alan ülkeler arasında öne çıkıyor. Yunanistan, patlayan turizm sektörü, cazip yatırıma dayalı ikamet programları ve istikrarlı bir şekilde büyüyen emlak piyasası sayesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2025 yılında da gayrimenkul yatırımı için Avrupa'nın en umut verici destinasyonlarından biri olmaya devam edecek.



Platina Development Kurucusu Ela Aydoğan Keskineğe’nin verdiği bilgiye göre, gayrimenkul yatırımları açısından Türklerin en çok rağbet gösterdiği ülkeler arasında yer alan Yunanistan.  2014’ün başında Golden Visa programının açıklanmasıyla Türk yatırımcıların rotasına daha yoğun girdi. 2025’te programda değişiklikler yapılmasına rağmen talepte bir azalma görülmedi. Bu eğilim neticesinde Yunanistan’da 2024’te yıl bazında  aralarında 1000’inin üzerinde Türk’ün bulunduğu 11 binden fazla uluslararası yatırımcı Yunan gayrimenkulüne 2,5 milyar euro’dan fazla yatırım yaptı. Ela Aydoğan Keskineğe’ye göre;  ülkenin Türkler için bir mıknatıs haline gelmesinin nedenleri arasında, Yunanistan’ın  Golden Visa programı teşviklerinin yanı sıra ekonomik kriz sonrası düşük fiyatlar ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki kültürel bağlar, Türk yatırımcıların Yunan gayrimenkul pazarına ilgi göstermesi bulunuyor.

Yatırım için en doğru adresin Atina ve Atina’nın çevresindeki bölgeler olduğunu söyleyen Keskineğe, bu bölgelerin dışında Avrupa’da, Amerika’da ve dünyanın her yerinde tanınmış birkaç çok popüler adaya yatırım talebinin devam ettiğini belirtiyor. Türk yatırımcılar ise çoğunlukla Atina, Pire ve Kiklad Adaları'ndaki gayrimenkulleri tercih ediyor. Son aylarda Türkiye’de Ege Denizinde deprem olacağı söylentileri Yunanistan’a Türk vatandaşlarının yatırım yapmasını tetikledi.
1000’in üzerinde 250 Bin Euro’ya  Yunanistan’da oturum izni verdik.


Yunanistan’da gayrimenkul  satın alımı ve Golden Visa sürecinden de bahseden Ela Aydoğan Keskineğe, Yunanistan’da bir ev satın almak, yasal altyapısı hazır projelerde kısa bir süreç. Hukuk ekibinin tecrübesi süreci kısaltan ve garantileyen en önemli unsur. Satın alacağınız mülke karar verdiğinizde, işlemler yaklaşık dört hafta içinde tamamlanıyor. Avrupa Birliği’ne giriş kapısı olarak görülen Golden Visa Programı’nın yenilenen kanunla alt yatırım limitleri bölgeye bağlı olarak değişiklik gösteriyor. En üst limit 800 bin euro olarak belirlenmiş olsa da istisnai şartlarla bölge ve metrekare kısıtlaması olmaksızın hala 250 bin euro’luk yatırım imkanı devam ediyor.Son dönemde Yunanistan hükümeti tapunun alınmasını takip eden 3 ay içinde oturma izni kartlarını teslim ediyor” ifadelerini kaydediyor.

KULLANILMAYAN KAMU BİNALARINI KAZANDIRIYORUZ

Ela Aydoğan Keskineğe yaptığı açıklamada; yaklaşık 20 yıldır Yunanistan’da turizm işi ve gayrimenkul işi ile uğraşıyoruz. Bizim en önemli farkındalığımız Atina’da,Pire’de kamuya ait kullanılmayan binaları alıyoruz. Restore edip golden vize uygulaması şartlarını taşır hale getiriyoruz. Yatırımcı aldıktan sonra bu binalarda edinilen mülkleri kiralama yöntemi ile işletiyoruz. Yunanistan’da bu tür kamu binalarını tekrar yaşam alanlarına kazandırıyoruz. Dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaçtan düşen yavru sincap fındıkla beslendi
Çanakkale'nin Çan ilçesinde, ağaçtan düşen ve bitkin halde bulunan sincap ...
Minguzzi davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir pazarda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ...
Eğitim modeli yine değişiyor: 4+4+3 sistemine geçilecek mi?
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, 4+4+4 eğitim sisteminin ...
 
Tekirdağ’da 4 katlı binada patlama!
Çerkezköy ilçesinde 4 katlı binanın giriş katındaki dairede meydana gelen ...
MSÜ sınav sonuçları açıklandı
ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş sınavı (2025-MSÜ) sonuçlarını açıkladı.
Emine Erdoğan'dan Çanakkale mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Çanakkale geçilmez' ...
 
MSÜ sınav sonuçları açıklandı
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı.
Bir milletin destanı: Çanakkale!
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümünü yaşıyoruz. 18 Mart Çanakkale ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurdun bazı bölümleri için kuvvetli ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Serdar Ortaç
AB
ölüm haberi
Adana Demirspor
EURO2016
Sayıştay
GAZİANTEP
Anadolu Partisi