AK Parti'nin 22 Temmuz zaferi sonucu siyaset arenasında 'alternatifsiz' kalması, AK Parti'ye karşı yeni bir alternatif arayışlarını hızlandırdı. MHP'den ve CHP'den ümidini kesenler, AK Parti gibi merkezde duran ve muhafazakar seçmenin de oyunu verebileceği yeni bir parti arayışları hızlanıyor. Ancak yeni parti oluşumu için hareket edenlerin en çok zorlandıkları konuların başında 'lider kim olacak' sorusu geliyor.
ERDOĞAN'IN KARİZMASINDA OLMALI
Aranan liderin en önemli vasfının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel karizmasının karşısında sönük kalmaması. Yapılan bir çok kamuoyu araştırması, Başbakan Erdoğan'ın partisinden bağımsız kişisel oyları olduğunu doğruluyor. Bu durum karşısında yeni partinin liderinin de en az Erdoğan karizmasında biri olması gerektiği konuşuluyor. Bu arayışların biri geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştı. AK Parti'ye alternatif arayışı içinde olan siyasetin eski yüzleri, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın liderliğinde yeni bir siyasi parti formülünü tartışmışlardı.
CİNDORUK'UN SÜRPRİZ ÖNERİSİ
Yeni Çağ yazarı Sebahattin Önkibar, AK Parti'ye alternatif arayışları konusunda ilginç bir kulis haberini yazdı bugünkü köşe yazısında. Önkibar'ın kulislerden edindiği bilgiye göre, bir kaç gün önce, başta Hüsamettin Cindoruk olmak üzere, Orhan Keçeli, Ali Kemal Aksoy, Mustafa Keskin, Rıdvan Özer ve Rauf Güler İstanbul'da bir balıkçıda toplandı ve AK Parti'ye alternatif olabilecek parti ve lider konusunda fikir alışverişinde bulundular. Cindoruk'un liderlik için önerdiği isim ise 22 Temmuz'da aday olmayarak büyük bir süpriz yapan ve AK Parti'nin kurucu üyelerinden biri olan Abdüllatif Şener.
İşte Önkibar'ın özel gündemli toplantı ile ilgili verdiği ayrıntılar:
Cindoruk’lu, Yılmaz’lı, Hikmet Çetin’li Abdüllatif Şener modeli!
TÜRKİYE MUHAFAZAKARLAŞIYOR
Hüsamettin Bey söze ilginç bir tespitle başlıyor:
- “Beyler, Türkiye’nin sosyal yapısı değişti. Türkiye merkez sağdan muhafazakarlığa yelken açtı.. Dolayısı ile siyaset yaparken bu olguyu görmezden gelemezsiniz.”
Cindoruk devam ediyor:
- “AKP’yi muhafazakar değerlere hücum ederek geriletemezsiniz. Bugün AKP’ye muhalif olan siyasi yapılar benzeş durumdadır ve toplumun derinliklerinde kabul görmüyor. MHP’nin son türban tavrı da bunu gördüğü içindir. MHP türbanla eski kulvarına yani muhafazakar milliyetçiliğe dönmek istiyor.”
"AKP'Yİ EKONOMİDEN VURMALI"
Hüsamettin Cindoruk’un değerlendirmeleri sürüyor:
- “Akademisyen gruplar ve deneyimli arkadaşlarımızla yaptığımız araştırmaların sonucu olarak AKP’yi geriletmek için ekonomiyi, dış politikadaki teslimiyeti ve yolsuzlukları öne çıkarmamız gerekiyor. Ama en önemlisi, kaptan köşkünde yani lider olarak muhafazakar bir ismin kaçınılmazlığıdır.”
Cindoruk ara vermiyor:
- “Günümüzün gerçeği imaj ve sembollerdir. Bakın, Tayyip Bey İstanbul’da Akbil davasında yolsuzlukla yargılanır iken imaj ve sembollerle önce yüzde 34 şimdi de yüzde 46 oy aldı. Dolayısı ile AKP’yi yıkmak için Erdoğan imajını vuracak benzer imaj ve sembollere ihtiyaç var. Söylemek istediğim, Tayyip Bey’in şekil olarak ona benzeyen ama gerçekte ondan çok farklı olan ve toplumun tamamını kucaklayacak olan bir isim ile alaşağı edebileceğidir.”
ŞENER İSMİ NEDEN ÖNE ÇIKTI
Orhan Keçeli araya girer:
-Böyle birini nereden bulacağız Hüsamettin Bey?
Cindoruk: Böyle biri var.
Orhan Keçeli: Kim?
Cindoruk: Sayın Abdüllatif Şener.
Masada bir şaşkınlık ve dalgalanma.
Bunu söyleyen Hüsamettin Cindoruk değil de başka biri olsa, hadi ordan denilecek de söyleyen Cindoruk olunca tavır değişiyor.
DYP’nin milliyetçi kökenli DYP Fatih ilçe eski başkanı işadamı Ali Kemal Aksoy yine de itiraz ediyor:
- “Hüsamettin Bey Abdüllatif Bey’i ben tanımam. Ancak diğerlerinden ne farkı var? Onun liderliği ile topluma nasıl mesaj verilebilir?”
Cindoruk:
- “Çok farkı var. Birincisi, Abdüllatif Bey samimi muhafazakar. Lay lay lom türü magazinel türbancılardan değil. İkincisi, Abdüllatif Bey siyasal İslamcı hiç değil. Üçüncüsü, Sayın Şener Mülkiyeli. Öğretim üyeliğinden geliyor, başarılı bir Maliye Bakanlığı geçmişi var, devlet nedir biliyor ve onun üstünde titriyor. Dördüncüsü, dürüst mü dürüst. Ali Kemalciğim, Abdüllatif Bey bu dönem onca ısrara rağmen niye aday olmadı biliyor musun?”
MİLLİYETÇİLER DE SOSYAL DEMOKRATLAR DA DESTEKLEYECEK
Rıdvan Özer araya girer:
- “Partinin kulvarı ya da çizgisi.”
Cindoruk:
-Merkez parti.. Türkiye’yi bütünleştiren, topyekün kucaklayan milli parti.
-Ali Kemal Aksoy: Sosyal demokratlar da olacak mı? O kesim Sayın Şener’i onaylar mı?
Cindoruk: “Elbette olacaklar. Hikmet Çetin de olacak, Onur Kumbaracı da, Hüsamettin Özkan da olacak belki Mustafa Sarıgül de.. Keza Sayın Mesut Yılmaz da olacak Ufuk Söylemez de, milliyetçi kanattan Hasan Ünal da olacak, Sadi Somuncuoğlu da. Herkes kucaklanacak.. Yeni bir ortak ruh inşa edilecek. Bu bir fantezi değil, uzun araştırmaların sonucudur. Böyle bir yapı ile ancak AKP alaşağı edilebilir. Benim DP, projemi bu şekilde revize ederek yeni ve milli bir model inşa ediyoruz.”
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...