E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İhanet kelimesini ne sebepten kullandı? 

Trabzonspor Teknik Direktörü, "futbolcuların daha verimli oynamalarını, oyun planımıza sadık kalmalarını beklerdim. Bunun yapılmaması benim için ihanettir" diye konuştu.

7.10.2014 - 10:05
İhanet kelimesini ne sebepten kullandı?

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bordo-mavili takıma geliş süreci ve takım planı ile ilgili mühim bilgiler verirken, hususi hayatıyla ilgili anlattıklarıyla da şaşırttı.

Halilhodzic, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, dün ligde oynadıkları ve 3-0 yenik oldukları Kardemir Karabükspor maçına ilişkin, "Dün gece uyuyamadım. Çok az aş yedim fakat yaşam devam ediyor. Elimde sihirli bir kuvvet yok. 2,5 aydan bu yana Trabzonspor'un başındayım. İlk kez abes bir gün yakalayabildim. Çok devasa güçlüklerle karşılaştık. Takımı yüzde 90 yeniledik. Bu yenileme olayı fazla gecikti. Birçok oyuncu 3-4 idman yapabildi. Dün akşam başkanımız ve taraftarlarımız gibi ben de devasa düş kırıklığı yaşadım. Bu problemi çözmek vakit alacak. Böyle sorunlar daha evvel de yaşadım. Ama şunu biliyorum ki başarı gelecektir. Paris Saint Germain'de de ilk dönemim pekiyi değildi ve sonrasında başarılar kazandık. Trabzonspor'a ilk geldiğim dönemde takım fazla iyi değildi. O vakit da fena başladık fakat toparlanıp başarılı olduk. Başarı için vakit gerek. Ben bu başarının 3 gün sonra gelmesini isterim fakat bu istemekle olmuyor çalışmakla oluyor. Avrupa Ligi maçında Legia Varşova'ya karşı iyi bir maç çıkardık. Taraftarlarımız bizi alkışladı. 12 adet gol şansı yakaladık. İyi bir maç çıkardık. O maçta da puan kaybı yaşadık. Legia maçında 2 al kart 2 de penaltı olması gerekiyordu. Ben Trabzonspor'a geldiğimden buyana iki defa tribüne gönderildim. Buraya gelmeden evvel kariyerimde yalnızca 1 kez tribüne gönderildim. Tuhaf şeyler oluyor" açıklamasında bulundu.

"OYUNCULARIN PLANIMIZA SADIK KALMALARINI BEKLERDİM, BUNUN YAPILMAMASI BENİM İÇİN İHANETTİR"

Dün oynadıkları Kardemir Karabükspor maçı sonrası kullandığı ve polemiğe ne sebepten olan "ihanet" kelimesine de açıklık getiren tecrübeli teknik insan, "Bu maça fazla iyi hazırlandık. Çok konuştuk. Başkanımız soyunma odasına kadar gelerek, primi çift yapacağını dedi. Maç için yaptığımız çalışmaları değerlendirince, maçta sergilediğimiz oyunun muhasebesini yaptım. Bu maçta takımım elinden geleni yapmadı. Bazı oyuncuların daha verimli oynamalarını, oyun planımıza sadık kalmalarını beklerdim. Bunun yapılmaması benim için ihanettir. Varşova maçından sonra kazanmamamıza karşın ben oyuncularımı kutlama ettim" şeklinde konuştu.

"MESLEĞİME AŞIĞIM"

Başarının sadece fazla çalışma ile geleceğini vurgulayan Vahid Halilhodzic, "Başarı çalışarak gelir. Ben bunu kendi kalitem olarak özetleyebilirim. Mesleğime aşığım. Mağlubiyetten nefret ediyorum. Maç kaybettiğim vakit hasta oluyorum. Dün fazla sinirlendim. Mutsuzdum ve bu yaşadıklarımı gizleyemiyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN TEKLİFLERE VE CAZİP PARALARA RAĞMEN SÖZÜMÜN ARKASINDA DURDUM"

Trabzonspor'a gelişini de anlatan Halilhodzic, "Gazeteciler bana ne sebepten Trabzonspor'a geldiğimi sordu. Ben arkadaşıma 8 yıl evvel laf verdim. Geçen yıl birçok kez görüştük. Trabzonspor hastası bir adam. Onun için, takımın kazanmasını fazla istiyorum. O da güç anlar yaşıyor. Ben de güç anlar yaşıyorum. Bütün tekliflere ve cazip paralara karşın sözümün arkasında durdum ve arkadaşıma, sayın başkana yardım etmek için buradayım. Şu anda bu vaziyet pek olağan bir vaziyet değil fakat ben laf verdiğim vakit sözümün arkasında dururum" ifadelerini kullandı.

"AVUSTURYA'DA BİR HAZIRLIK MAÇININ ARDINDAN BAŞKANLA OTURDUK VE ONA GERÇEKLERİ ANLATTIM"

Halilhodzic, takımın başına geldiği dönemdeki yaşananları ise şöyle anlattı:

"Temmuz'un 13'şöhrette geldiğim vakit bana 24-25 oyunculu bir takım sunuldu ve bu oyuncu grubuyla Avusturya'ya gittik. Kampa gittiğimiz andan itibaren derhal anladım ki bu oyuncu grubu istekleri yerine getiremeyecek isimlerdi. Genç ve yetenekli oyuncular olabilir fakat kulübün istekleri daha farklı. Avusturya'da bir hazırlık maçının ardından başkanla oturduk ve ona gerçekleri açıkladım. Yeterince takviye yapmazsak kulüp sıkıntı yaşayabilir. Hatta 2. lige düşme sıkıntısı bile yaşayabiliriz. Bundan sonra reis ve idare ellerinden geleni yaptılar. 15 gün gibi bir sürede yapabildiğimiz transferleri yaptık."

"GÖNDERMEK İSTEDİĞİMİZ OYUNCULAR ALÇAKÇA ŞANTAJ YAPTI"

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, kadroda yapığı değişiklikleri ise şöyle anlattı: "Transferlerin hepsine etkim oldu diyemeyeceğim fakat bilhassa Belkalem ve Medjani bedelsiz geldiler. Ben burada olmasam bu seçenekler ortaya çıkmayabilirdi. Diğer transferlere de ehemmiyet gösterdim doğal ki. Öte yandan yabancı sınırıyla da uğraşmamız gerekirdi. Göndermek istediğimiz oyuncular alçakça şantaj yaptılar. Kulüp haftalarca onları göndermeye çalıştı. Transferin nihayet gününde 3 oyuncuyu gönderebildik ve 3 oyuncuyu kadromuza katabildik. Yani transferlerimiz fazla aceleye geldi. Biliyorsunuz ki bir takımı hazırlamak için 6 ay hatta 1 yıla gereksinim mevcut. Biz bunu 2 haftaya indirdik. Geç geldim diyebilirim. Hazırlık aşamasına Şubat'ta başlamak isterdim fakat Dünya Kupası'ndan 5 gün sonra tatilimi kesip Trabzon'a geldim. Daha erken gelemezdim. Hata mı yaptık bilmiyorum. Bu oyuncu grubunu oluşturmak için zamana ihtiyacımız mevcut."

"BENİM SIKINTIM YILDIZLARLA DEĞİL DE KENDİNİ YILDIZ SANAN OYUNCULARLA"

Oyuncularıyla iyi anlaştığını ifade eden tecrübeli teknik insan, "Drogba, Yaya Toure, Pauleta gibi oyuncularla çalıştım fakat sorunum olmadı. Çalışırken fazla titizimdir. Oyunculara küfretmem, fena kelimeler kullanmam, işimde fazla titizimdir. Az çalışan oyunculara memnuniyetsizliğimi dile getiririm ve derhal belli ederim. Çalıştığım yıldız oyuncularla halen görüşürüm. Benim sıkıntım yıldızlarla değil de kendini yıldız sanan oyuncularla" diye söyledi.

"MALOUDA HEM SPORTİF HEM DE İNSANİ ANLAMDA HAYAL KIRIKLIĞI"

Malouda hakkında şok açıklamalarda bulunan Halilhodzic, "Malouda hem sportif hem de insani anlamda düş kırıklığı. Kulübe ve başkanımıza fazla ziyan verdi. Sözleşmesine ben el attım. Yardımcı olmak istedim ve bu yardımımın ertesi günü takıma ve oyunculara 'umurumda değil' diye kelimeler kullandı. Bu duyduklarımın arkasından başkana derhal gönderilmesini dedim. Geçen yıl takımın başında olan hocalar Malouda'nın durum ve hareketleriyle ilgili şikayetlerinden bahsettiler. Bundan sonra başkana Trabzon'a istikbal yabancı sporcuları sadece nakit yönünden değil, takıma misal olacak oyuncuların gelmesini dedim. Bazı oyuncular ne vakit ve nasıl idman yapacaklarına dair alışkanlık edinmişler. Ama herkes takıma ve oyuncu arkadaşlarına saygı göstermek zorunda. Bu saygıyı göstermeyecek oyuncular varsa takımı terk etmek zorundalar" diye konuştu.

"BASKIYI SEVERİM"

"Trabzon'da kalır mıyım? Kalmaz mıyım? Bu soruları kendime sormuyorum bile" diyen Halilhodzic, "Ben baskıyı severim. Baskının olmasını severim. Sabahtan akşama kadar başarı için çalışırım. Olursa ne güzel. Hem benim hem de Trabzonspor için. Olmazsa bu vaziyet benim için ilk değil. Daha evvel bu baskının altından kalkabildim. Yarın başkana 'teşekkürler ben gidiyorum' söylesem bile bunun yeri ve zamanı yanlış değildir. O yüzden ben Trabzonspor'la 1 yıllık sözleşme imzaladım. Daha uzun vadeli sözleşme imzalardım fakat kulübü de zora sokmak istemedim. Başarılı olursak oturur konuşur anlaşırız. Ama olmazsa arkadaşça ayrılırız. Bu proje benimle başkanın projesi" ifadelerini kullandı.

"YILMADAN BAŞARIYI ARAMALARI LAZIM"

Takımın emniyet problemi olduğunu dile getiren Boşnak teknik insan, "Takımın kendine güvenmesi için bir maç kazanması gerek. Güven konusunda eksiklik yaşıyoruz. Birçok gol kaçırdık. Forvetlerin kendine güveni noksan. Panik olmadan, konsantre olup golü atmaları lazım. Olmuyorsa tekrarlayıp, yılmadan başarıyı aramaları lazım. Dün gördünüz, 5-6 forvetle ikinci yarı oynadık fakat olmadı. Sarı Lacivert Fenerbahçe maçı da böyleydi. O kadar fırsat vardı fakat golü bulamadık" diye söyledi.

"OYUNCULAR DA SORUMLULUKLARINI ÜSTÜNE ALSINLAR, ÇÜNKÜ SAHADA ONLAR VAR"

Artık kazanmaları gerektiğini söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, "Başkan birçok kez maç öncesi yanımıza geldi ve takıma ne yapabileceğini sordu. Nasıl yardımım dokunabilir diye söyledi. Benim primle ilgili bir talebim olmadı fakat Karabük maçı öncesinde çift prim sözünü verdi. Bu yüzden maç sonrası devasa acı yaşadım. Başkan adalet etmediği eleştiri alıyor. Başkanımız ve Trabzonspor için acil şekilde galibiyete ulaşmamız gerek. Tamam hatalı Halilhodzic hoca olsun fakat öyle bir lahza gelir ki oyuncular da sorumluluklarını üstüne alsınlar. Çünkü sahada onlar mevcut" açıklamasında bulundu.

"BUNLARA SİNİRLENDİM, SABRIM TAŞTI"

Hakemlere sitem eden Vahid Halilhodzic, "Son zamanda hakem kararlarından pek memnun değildim. Birkaç maçta hakem kararlarından ötürü sonuç değişti. Bilerek yaptıklarını sanmıyorum fakat bir hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışmışken hatalı bir hakem kararı sizin elinizden galibiyeti çalıp götürüyor. Mesela Legia maçında hakemler o iki penaltıyı nasıl çalmazlar mana veremiyorum. Kale çizgisindeki hakemlerin görevi ne o vakit? Waris'in penaltı pozisyonu veya Cardozo'nun itildiği lahza. Papadopoulos'un yüzüne dirsek yediği lahza. Kariyerim boyunca 1 defa tribüne gönderildim. Burada iki oldu. Bende de galibiyet için bir sabırsızlık mevcut. Hayatım boyunca bu kadar galibiyetsiz bir dönemden geçmedim. Ben kazanmaya odaklıyım. Sadece kendim için istemiyorum. Trabzonspor'a galibiyet lazım" yorumunda bulundu.

"BOSNA SAVAŞI'NDA YARALANDIM"

Bosna Savaşı'na katıldığını kaydeden Vahid Halilhodzic, "Bosna Savaşı sırasında fazla zorluklarla karşılaştım. Hatta savaşta yaralandım bile. Ben de savaşa katıldım. Kendi şehrime devletime vatanıma fazla yardım ettim. Savaş esnasında benim evime geldiler ve beni vurmak istediler. Tesadüfen evden çıkmıştım, şehre gidip yardım edecektim. Eve döndüğümde her şeyi yıkmışlardı. 42 yaşımda her şeyimi kaybettim. Bir kot pantolon bir gömlekle kaldım. Ondan evvel fazla varlıklı bir insandım fakat 42 yaşında fazla farklı bir yaşama başladım. Arkadaşlarımı kurtardım çünkü adları diğerleri gibi değildi. Onları kurtardım. Bu savaşta ne yaptıysam hepsinden fazla gururluyum. Korku taşımıyorum artık. Bu yüzden korkusuzca işimi yapıyorum. İşime fazla çok güvenim mevcut" diye söyledi.
Tarih: 06 Ekim 2014 10:41

Kaynak:Haberler Com

ETİKETLER:
Vahid Halilhodzic
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
G.Saray‘da bir istifa daha
Ünal Aysal’ın en önemli profesyonel yöneticilerinden Genel Koordinatör ...
G.saray 'da derbi mesaisi start verdi
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen idmanda, ...
Jülide Sonat:
TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sonat, A Milli Kadın ...
 
Ronaldo'dan Ucuz Kutlama!
Portekizli yıldız, Athletic Bilbao karşısındaki hat-trick’i 70 Euro hesap ...
Totti'den Juve'ye ŞİKE Suçlaması...
3 penaltı, 3 kırmızı kartın çıktığı maç için Roma kaptanı “Şike olabileceğini ...
Fatih Terim'in sayesinde ilk defa ay-yıldızlı formayı giyecekler!
A Milli Takım kadrosuna ilk defa çağrı edilen Ümit Kurt ile Güray Vural, ...
 
Milli Takım'da flaş bomba bir iddia ortaya atıldı!
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile oynayacağı maçlar öncesinde ...
Lider Beşiktaş!
Spor Toto Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, bu sezon az ...
Prandelli Fatih Terim gibi garantici çıkmadı!
Aysal ile el sıkışırken "Tazminata gerek yok, takım kötüyse ben bırakırım" ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Güney Kore
DEAŞ
Ahmet Kural
mehmet özkan
survivor all star
Kocan Kadar Konuş
A) Milli Futbol Takımı
anap