Samiei Referans gazetesinde yer alan söyleşide, IMF ile ilgili “Tabii ki piyasalar kararın bir an önce verilmesini sonra verilmesine tercih ediyorlar. Çünkü piyasalar öngörülebilirlik istiyor. Fakat niyet mektubunda ve orta vadeli mali planda da belirtildiği üzere politikalara dair öngörülebilirlik şu an için mevcut” dedi.
Haberin devamı
Hükümetin son dönemde geçirdiği istihdam paketi, GAP projesine yönelik harcama adımları ve belediyelere yapılan gelir transferinin maliyetinin yıllık bazda GSYH’nın yüzde 1.25’ine denk geleceğini söyleyen Samiei, “Eğer gelecek yıl için hedeflenen yüzde 3 nispetindeki faiz dışı fazla hedefi tutturulacak ise, tüm bu inisiyatifler telafi edici mali önlemler alınmaksızın uygulanamaz. Bizim görüşümüze göre, işgücü paketi ve altyapı harcamaları belediyelere yapılan gelir transferleri artışından önce gelmeli” dedi.
PRİM AFFI GERİ ADIM
SSK ve Bağkur primlerine getirilen affı bir geri adım olarak gördüklerini söyleyen Samiei, küresel şartların diğer gelişmekte olan piyasalar için olduğu gibi Türkiye için de daha az destekleyici olmaya başladığını vurguladı.
ENFLASYON HEDEFİNDE REVİZYONUN MALİYETİ OLUR
Merkez Bankası’nın enflasyon hedefinde bu aşamada yapacağı bir revizyonun maliyetinin olacağını ancak faydalarının belirsiz olduğunu söyleyen Samiei, hükümeti maliye politikasında attığı adımları da şöyle değerlendirdi: “Bu para politikası üzerine ilave bir yük getiriyor ve Merkez Bankası da zaten politika faizlerini artırdı. Bu, birbiriyle rekabet halindeki iki amaç olan büyümeyi destekleme ve dezenflasyon arasında uygun bir denge tutturma konusunda hükümete yardımcı olacaktır.”
ntv
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...