E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İş Kazalarına Ağır Cezalar Geliyor 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, İstihdam Paketi ile alt işverenle, asıl işverenin arasındaki tüm sözleşmelerin yazılı olması zorunluluğu getirdiklerini söyledi. Özer, "Cezalar artık daha ağır. Usulsüz durumlarda sözleşme iptal edilecek ve hem asıl işverene, hem de alt işverene 10'ar bin YTL ceza verilecek. İşçilere mesleki eğitim de zorunlu hale getirildi. Buna uymayana kişi başı 500 YTL ceza uygulanacak" dedi.

26.05.2008 - 15:19
İş Kazalarına Ağır Cezalar Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, İstihdam Paketi ile alt işverenle, asıl işverenin arasındaki tüm sözleşmelerin yazılı olması zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Cezalar artık daha ağır. Usulsüz durumlarda sözleşme iptal edilecek ve hem asıl işverene, hem de alt işverene 10'ar bin YTL ceza verilecek. İşçilere mesleki eğitim de zorunlu hale getirildi. Buna uymayana kişi başı 500 YTL ceza uygulanacak" dedi.
Kaya Yapı tarafından düzenlenen 3. İş, Güvenlik ve Yaşam Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Yüksekte çalışmayı gerektiren tüm sektörleri bir araya getiren zirvede, iş güvenliği için alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.
Teknolojik halatlar, iş emniyet kemerleri, yüksekte çalışma ve düşmeyi önleyici sistemler, iş güvenliği ekipmanları, kişisel koruyucu donanımlar ve yük kaldırma ekipmanlarının tasarımı, iş güvenliği eğitimleri konularında faaliyet gösteren Kaya Yapı'nın Genel Müdürü Kemal Kaya, yaptığı konuşmada, Türkiye'de "iş sağlığı ve güvenliği" kavramının, her türlü üretim faaliyetinin ayrılmaz bir parçası olduğunun yeteri kadar anlaşılamadığını söyledi.
Kaya, iş kazalarını minimize etmek için çalışanlara teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesinin yanında, CE belgeli kişisel koruyucu donanımların kullanılmasının hayati olduğunu vurguladı. Standartlara uygun olmayan CE belgesiz kişisel koruyucu donanımların üretilmesi, satışı ve kullanımı konusunda daha etkin denetimlerin gerekli olduğuna çeken Kaya, "Bu konuda devletin kurumlarıyla özel sektörün ve ilgili tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Kaya, İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşturulması için, kanun yapıcı ve denetleyici misyonu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, meslek odaları, üniversiteler, işçi ve işveren sendikaları, KKD üreten, ihracat ve ithalat yapan firmalar ile İSG alanında eğitim veren firmaların ulusal platformda bir araya gelmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.
Toplumun tüm katmanlarında ortak bir İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşması ve yerleşmesi için işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu düşündüklerini dile getiren Kaya, "Aslında iş kazalarının önlenmesi mümkün. AB Standartlarına uygun üretim, denetim ve eğitim sürecini kontrol ederek, İSG kültürünün yerleşmesini sağlayabilirsek maddi ve manevi kayıpları en aza indirmeyi başarabiliriz" diye konuştu.
Kaya, İSG'nin bir an önce ticaret ve sanayi odalarında, ihracatçı birliklerinde ve diğer meslek kuruluşlarında "sektör" olarak tanımlanması gerektiğini vurgularken, bu tür bir örgütlenmenin, sektördeki üretim, ihracat, ithalat ve hizmet kalitesini artıracağını ifade etti.
-CEZALAR ARTTI-
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer de yaptığı konuşmada, İstihdam Paketi ile alt işverenle, asıl işverenin arasındaki tüm sözleşmelerin yazılı olması zorunluluğu getirdiklerini hatırlatarak "Cezalar artık daha ağır. Usulsüz durumlarda sözleşme iptal edilecek ve hem asıl işverene, hem de alt işverene 10'ar bin YTL ceza verilecek. İşçilere mesleki eğitim de zorunlu hale getirildi. Buna uymayana kişi başı 500 YTL ceza uygulanacak. Artık işverenler iş güvenliği ile ilgili hizmetleri dışarıdan da alabilir. Dolayısıyla artık "Ben bilmiyordum, o yüzden yapmadım' diyemeyecek. İSG konusunda bilmediği tüm hizmetleri dışarıdan alabilecek" bilgisini verdi.
Özer ayrıca, İstihdam Paketi ile AB ve gelişmiş ülkelerdeki iş güvenliği yaklaşımını benimsediklerini, buna göre her sektörde işverenlerin, kendi risklerini kendisinin belirleyeceğini ve uygun önlemleri alması gerektiğini söyledi.
Kaya Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya ise, düşmelerin oluşturduğu iş kazalarının, tüm iş kazalarının yüzde 11.3'ünü oluşturduğunu, bunların yüzde 32'sinin ise ölümle sonuçlandığını belirterek, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, iş kazalarının yüzde 50'si kolaylıkla önlenebilecek kazalar. Geriye kalan yüzde 48'i sistemli bir çalışma ile önlenebilirken, yüzde 2'si ise önlenemiyor. Bu rakamlar aslında bize iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebileceği gösteriyor" dedi.(

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
süleyman karaca 19 Mayıs 2008 Pazartesi 

Sayın Turan Çömez’in açıklaması okunduğunda, insan gayri ihtiyari diyor ki, Çömez’le Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün Ankara Tenis Kuklübü gibi bir mekanda mesai saati içinde buluşması dostane insani/sosyal bir vakıa. Ancak detay bilgilerle beraber değerlendirildiğinde konu hiçte gösterilmek istendiği gibi küçük ve masum değil, tam tersine vahim bir skandal bence. Neden: 1- Adı geçen kulübün bir köşesinde Çömez’le Paksüt baş başa görüşürken Emin Çölaşan’ın verdiği bilgiye göre “Önlerinde yemek falan yoktu.” 2-Bir insanın dinleniyor olmasını tasvip etmek elbette mümkün degil, fakat saklayacak gizleyecek bir şeyi yoksa, iki aydır takip edildiğini savunan Paksüt, neden o güne kadar herhangi bir Cumhuriyet Savcılığına baş vurmadı.. dahası o gün Savcıyı aramak yerine polisi aradı? 3-Paksüt’ün o gün polis takibinde olan bir kaçakçılıkla olayı ile ilgili takibin deşifre edilmiş olması kafalarda kuşku yaratır mı, yaratmaz mı? 4-Turhan Çömez, bu görüşmeden sonra(ertesi gün) sürpriz bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret edip, Genel Başkan Deniz Baykal’la görüştü. Görüşme sonrasında bir açıklama yapmadı. Konu basına yansıyıp dal budak salınca da, bunun normal bir ilişki olduğunu söyledi. 5-Mevcut hükümetle kanlı bıçaklı kavgalı Turan Çömez’den başka, yine aynı düşüncelerin önde gelen cephe savaşçısı Doğan gurubundan Gazeteci Fatih Çekirge, Saygı öztürk ve aynı cephenin kurşun askeri Emin Çölaşan’ın orada bulunması bir tesadüf mü? 6-Amiyane bir tabirle, bu takip tantanası, bir “yemeksiz” yemek buluşmasını örtbas gürültüsü olmasın. Malum, geçmişte gazteci Emin Çölaşan’ın yazı ve kitaplarını okuyanlar; bazı yemekli toplantılarla koalisyonlar kurulduğunu, iktidarların el değiştirdiğini iyi hatırlayacaklardır. Aynı aktörler yine mi devrede diye düşünmeden edemiyor insan. SONUÇ: Mesai saati içinde kamunun en üst basamağındaki bir konumda bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün Turan Çömez’le buluşması, konuşması, bu buluşmayı takip eden 24 içinde Turhan Çömez’in Deniz Baykal’la buluşmasının üzerindeki sis perdesinin aralanması gerekir. Bu sis perdesini de ancak taraflar dağıtabilir.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açlık Sınırı 720 YTL Oldu
Türk-İş araştırması dört kişilik bir ailenin asgari aylık mutfak harcamasını ortaya koydu:
Açlık Sınırı 720 YTL Oldu
Türk-İş araştırması dört kişilik bir ailenin asgari aylık mutfak harcamasını ortaya koydu:
IMF: Tedbirsiz 2009 Hedefler Tutmaz
IMF Türkiye Temsilcisi Hossein Samiei, hükümetin son dönemdeki adımlarının ...
 
15 Yaş Altı Sigortalılara İnceleme
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer, yeni Sosyal Güvenlik Yasası’nın ...
Elektrik ve Gaza Erken Zam Kapıda
Bakan Güler, 1 Temmuz'da öngörülen enerjide otomatik fiyatlandırmanın ...
Borsa, Haftaya Çöküşle Başladı
Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan İMKB endeksi, yeni haftaya çöküşle ...
 
Türkiye’nin 150 Milyar Doları Gitti
Türkiye'den son birkaç yılda 150 milyar dolarlık kaynak yabancıların cebine girdi.
17 Milyar Dolar Cirolu Dünya Devi Geliyor
Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, "Dünyanın ...
Fahiş Kar Mahkemeye Taşınıyor! EPDK'ya Suç Duyurusu...
Dağıtım şirketlerinin tekel gibi hareket ederek akaryakıtı aynı fiyata satması mahkemelik oluyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
Gökhan Töre
nato
ygs sonuçları
mehmet özkan
yakmak
Fatih Erbakan
Numan Kurtulmuş
Akhisar Belediyespor