E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

‘KANLA BOYANAN BAYRAK’A İNCELEME 

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt’ın önceki gün basına gösterdiği ‘lise öğrencilerinin kanla yaptığı bayrak’ tartışma yarattı. Uzmanlar, Büyükanıt’ın hediyeyi övmesini eleştirdi.

12.01.2008 - 13:30
‘KANLA BOYANAN BAYRAK’A İNCELEME

Taraf gazetesinin haberine göre, Kırşehir’de bir grup lise öğrencisinin kendi kanlarıyla çizdiği Türk Bayrağı’nı Genelkurmay’a göndermeleri ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da bunu “Biz böyle büyük bir milletiz” diyerek onaylaması tartışma yarattı. Kırşehir Valiliği konuyu incelemeye aldı.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kaya, Taraf’a kendilerinin de valiliğin de konuyu incelemeye aldığın belirterek şunları söyledi: “Biz derhal konuya el attık ve soruşturduk. Şimdi elimizde bununla ilgili rapor var. Öğrenciler bu işi okul dışında yapmışlar. Her iki okulun müdürü de dinlendi. Her iki idarecimize de bundan neden üst yönetimin bilgisi olmadığı soruldu. Müdürlerimizin ikisi de bu olaydan kendilerinin de haberleri olmadığını söyledi. Sayın valimiz Ankara’da ama konuyla ilgili bilgisi var. Ve her iki okul yöneticisiyle telefonla da görüştü.”

YÖNLENDİREN VAR MI?

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kaya, “Öğrencilerin ifadesine başvuruldu mu?” sorusu üzerine de “Henüz değil. Ancak sadece iki okul değil, başka okullardan da çocuklar varmış. Ama sadece çocukların kendi kararları mı yoksa onları yönlendiren olmuş mu, bu önem kazanır. Tüm bunlar hafta başından itibaren netleşir”.



VAHİM OLAY

Kanla yapılmış bayark olayına, özellikle Genelkurmay Başkanı’nın tutumuna Prof. Dr. Baskın Oran şu tepkiyi gösterdi:

“Bu çocukların kendi vücutlarını kanatarak böyle bir şey yapmış olmaları ürpertici. Ama asıl vahim olan Genelkurmay Başkanı’nın kanla yapılmış bayrağı çok makbul sayması. Çünkü kan meselesi daha önce her fırsatta çokça gündeme getirildi ve buna şimdi de devam ediliyor.

Bu konu, “Türk milleti” dediğimiz olayın kan üzerine oturup oturmadığı meselesini de akla getiriyor. Kürt’e, Ermeni’ye, Yahudi’ye hakaret ettiğinde 301’den yargılanmıyorsun. Bu son olay bu anlayışın da şaşmaz göstergesi. Genelkurmay Başkanı’nın yol açtığı bu vehamet, aslında milliyetçi şartlandırmanın nasıl ilkokul çocuklarına kadar yaygınlaştığını gösteriyor.”

Kırşehir’de bir grup öğrenci, Hakkari Dağlıca’da şehit edilen 13 askerin anısına, parmaklarından akıttıkları kanlarla yaptıkları Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a göndermişti.

ÇERÇEVELETİP BÜYÜKANIT’A GÖNDERDİLER

28 Kasımda bir araya gelen Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye’de meydana gelen terör olaylarına tepki göstermek amacıyla parmaklarından akıttıkları kanlarla Türk bayrağı yaptılar. Gençler daha sonra kanlarından yaptıkları Türk bayrağını çerçeveleterek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a gönderdiler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen “Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası”nın finalinde yaptığı konuşmada, öğrencilerin kanlarıyla yaptığı Türk bayrağından söz etmişti. Orgeneral Büyükanıt, duygularını şöyle dile getirmişti:

“Bakın şimdi size bir şey göstereceğim. Bu bir Türk bayrağıdır. Bir özelliği var. Bir grup genç tarafından kanlarıyla yapılmıştır. Biz büyük bir milletiz. Ve gerçekten şehitlerimiz kutsal amaç uğruna şehit olmuşlardır, yaşadığımız ülkenin birlik ve bütünülüğünü koruyabilmek için... Onların aileleri bizlere emanettir. Onlara gözümüz gibi bakmamız lazım.”



NTV

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ALEVİLERİN, DİYANET DAVASINA RED
Ankara 6. İdare Mahkemesi, Cem Vakfının, "Cemevlerine ibadethane statüsü ...
 
BBC: TÜRKİYE, PKK İLE MASAYA OTURACAK
BBC'nin, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin finanse ettiği iddia edilen ...
AYDIN DOĞAN'DAN ERBAKAN'A 'AHLAKSIZ TEKLİF': DEVLETE OLAN BORÇLARIMIZI ÖTELEYİN, HAKKINIZDA GÜZEL MANŞETLER ATALIM`
Refahyol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat sürecinde hükümete ...
EMEKLİYE KÖTÜ HABER
Çalışma Bakanı Çelik'ten işçi emeklilerine kötü haber var:
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Kasımpaşa
Gökhan Töre
Ukrayna
seçim
Cüneyt Çakır
DEAŞ
premier lig
ygs puan hesaplama