Kış ayları cildin en çok deforme olduğu zamanlardır. Çünkü hem kuru ve soğuk hava cildi fazlası ile etkiler, hem de kaloriferin iyice kuruttuğu kapalı ortam havası deri üzerinde yıpranmalara neden olur. İşte bunlardan dolayı da kış aylarında cildin korunması için bazı noktalara dikkat edilmelidir.
Kışın giyilen sentetik kıyafetler, kalın ve yünlü giysiler cilt adına bunaltıcı olabilirken, aynı zamanda hava soğukluğundan dolayı temizlik faaliyetlerinin de azalması cilt sağlığını tehdit ediyor. Bu ve benzeri hususlar da doğal olarak kış aylarında cilt sağlığının ve cilt temizliğinin nasıl korunması gerektiği ile ilgili önemli detayları ortaya çıkarıyor.
1. Temizlik; Her bakım hamlesinin başında temizlik gelir. Cilt gözeneklerinin açılması ve daha sağlıklı bir yapının ortaya konması için temizliğin doğru şekilde uygulanması, sık tekrarlanması gerekir.
2. Doğru Ürünlere Yönelme; Temizlik ve bakım konularında en iyi ve en sağlıklı ürünlerin tercih edilmesi gerekirken, ek olarak kış aylarının çatlaklara neden olması da düşünülerek temizlik malzemesi seçilmelidir. Nemlendirici krem içeren sabunlar, bakım malzemeleri ve diğer ürünler sıklıkla seçilir. Dove markasının ürünlerini incelemenizi öneririz.
3. Cilt Nemlendirme; Derinin kurumaması, gözeneklerin canlı kalması ve çok daha güzel bir cilt yapısı için mutlaka nemlendiriciler tercih edilmelidir. Ancak nemlendirici tercihinde kesinlikle cilt tipine uygun ürünler denenmelidir.
4. Peeling; Kış aylarında yıpranan ve hatta ölen derilerin yenilenmesi için uğraşan bu yöntem dâhilinde pek çok kişi canlı bir cilt yapısına kavuşur. Genç kalmak, daha sağlıklı yaşamak ve hoş görünmek için Peeling uygulanmalıdır.
5. Güneş Koruması; Her ne kadar kış aylarından bahsediyor olsak da güneş koruması kış için de geçerlidir. Özellikle de yüksek noktalarda ya da karlı arazilerde güneşin yıpratıcı etkilerinden kurtulmak şarttır.
6. Vücut Nemlendirme; Vücudun nemlenmesi erken yaşlarda deforme olmaması açısından önemlidir. Her banyo sırasında ve sonrasında vücut nemlendirilerek kuruması engellenmelidir. Bunun için, Dove’un nemlendirici krem içeren duş sütleri ve banyo sonrası yoğun nemlendirme sağlayan vücut losyonlarına göz atrabilirsiniz.
7. Ellerin Bakımı; Yine kuru ve soğuk havalardan kaynaklı şekilde cilt yıpranır. Ancak cildi besleyen güçlü nemlendiriciler içeren zengin içerikli el kremleri, elleri sağlığına ve güzelliğine kavuşturur.
8. Ayakların Bakımı; Havanın soğuk olmasından dolayı kış boyunca daha kalın çoraplar ve botlar ya da ayakkabılar giyilir. Cildi havasız bırakan ya da yeterli bakımın yapılmasının önüne geçen bu durumları bertaraf etmek için güçlü nemlendiriciler içeren zengin içerikli el kremleri kullanabilirsiniz. Benzer şekilde mantar öldürücü spreyler, köpük ve pudralar da ayak derisi sağlığı adına önemlidir.
9. Dengeli ve Doğru Beslenme; Her konunun başında gelen beslenme, cilt sağlığında da fazlası ile önem taşır. Dengeli ve düzenli beslenen kişilerin ciltleri daha dayanıklı ve daha sağlıklı kalır. Kışın gerekli deri korunumunun sağlanması adına A vitamini, C vitamini, E vitamini, uygun miktarda yağ ve karbonhidrat alımları fazlası ile öne çıkar.
10. Uygun Hava Koşullarının Sağlanması; Evin içinde ya da farklı yerlerde, derinin yıpranmayacağı ve cildin daha sağlıklı rahat kalacağı ortamlar inşa edilmelidir. Bu şekilde deride bir sorun oluşmayacağı için ekstra önlemlere de gerek kalmayacaktır.
11. Doğru Kıyafetlerin Seçimi; Kış aylarında kıyafet kültürü değişse de kullanılan kıyafetler ve içerikleri cilt sağlığı açısından öne çıkar. Tercih edilen ürünlerin sentetik ve polyester ağırlıklı olmaması cilt adına faydalıdır.
12. Nemlendirici İçeren Deodorant Kullanımı; Kış aylarında nemlendirmeyi koltukaltlarımız için de ihmal etmeyelim. İstenmeyen tüylerden kurtulurken koltukaltımız özellikle yaz aylarında tahriş olabilir. Nemlendirici içeren deodorantlar sizi kış aylarında da terlemeye karşı korurken koltukaltı bakımınızı da yapar.
Cilt bakımı ürünleri için http://www.dove.com.tr/tr/Products/Lotions/default.aspx sitesini ziyaret etmenizi öneririz.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...