E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

KORU'DAN TURGUT'A BOL GÖNDERMELİ CEVAP! 

İki gündür Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut'un köşesinde eleştirdiği Fehmi Koru, kendi hikayesini anlattığı yazısında eleştirilere cevap verdi.

11.01.2008 - 02:58
KORU DAN TURGUT A BOL GÖNDERMELİ CEVAP!

Fehmi Krou'nun Yeni Şafak'taki yazısı...

Ortaklık durumu en yakından izlenen gazete, MediaCat dergisinin sorduğu “Yabancı ortak bulursanız kimi transfer etmek istersiniz?” sorusuna yayın yönetmeni Serdar Turgut'un adımı anarak cevap vermesinden beri Akşam herhalde... Nereye gitsem, “Akşam yabancı ortak buldu mu?” muhabbeti açılıyor çünkü.

Hayır, bulmadı; bulamayacağını da anladı sanıyorum. Transferim için yabancı ortak arayan Akşam'da peşpeşe beni 'ti'ye alan yazılar çıkıyor. Sonuncusunu bizzat yayın yönetmeni yazdı.

Hem de iki yazıyla. Önce, Cumhurbaşkanı Gül'ün uçağında seyahat eden gazetecilerle ilgili fotoğraf karesinde yalnızca elimin gözükmesinden hareketle ironik bir yazı kaleme aldı Serdar Turgut, ertesi gün adımı başlığa çıkardığı bir yazıyla konuyu sürdürdü.

Tanıyanlar bilir: Hakkımda yazılanlara eleştiri dozu ne kadar fazla olursa olsun kızmam ben. Eğer hak ediyorsam o eleştiriyi, yararlanırım; hak etmediğim bir eleştirinin ise yapana kaybettireceğini yaşayarak öğrenmişimdir.

Serdar Turgut, yazısının bir yerinde, “Yazık oluyor Türkiye'ye ve gazetecilik mesleğine. / Gazetecilik mesleği, gazeteciler her davet gezisine katıldıklarında, uçağına bindikleri siyasetçiyi övücü haberler yazdıklarında bir nebze daha ölüyor” diyor.

Sebebi benim şu tespitimde gizli: “Dün Washington'da hep doğruları savunan, savunduğu doğrular için gerektiğinde risk almaktan çekinmeyen, yanlışlığı tescilli muhataplarına bu durumu hissettirme tenezzülü göstermeyen, çağdaş bir ülkenin demokratik usullerle seçilmiş mağrur bir temsilcisi vardı.”

Nedir bu satırlarda rahatsız edici olan? Doğruları savunmayan, risk almaktan çekinen, muhatabının yanlışını ikide bir gözüne sokan, geri bir ülkenin demokrasiye ters usullerle seçilmiş ezik bir temsilcisi midir Abdullah Gül? Yoksa benim yazdığım doğrudur da, benim o doğruları yazmam mı yanlıştır? Herhalde ikincisi. Abdullah Gül'le eskiye dayalı dostluğum sebebiyle nesnelliğimi yitirdiğimi düşünüyor olmalı Serdar Turgut.

Kendisinin böyle düşünen tek kişi olmadığını biliyorum. Aynı gün Ahmet Hakan da benzer bir değiniyle çıkmıştı okur karşısına. Hakkımdaki kanaati bir iki fırça darbesiyle özetleyivermiş: “Tartışmasız Çankaya taraftarı... Taraftarlık meselesini Abdullah Gül'e yönelik eleştirileri üzerine alacak denli abarttığı söylenebilir... Gül'ün Çankaya'ya çıkmasından önce 'Gül / Erdoğan dengesi'ne acayip titizlenirdi... Ancak 'Çankaya'nın zaptının ardından bu dengeyi pek takmadığını söyleyebiliriz.”

Takımlar halinde yarışılıyor ya... Eskiden 'takım' denilince akla farklı eğilimden kişiler gelirdi, şimdilerde Ak Parti bütün politik platformu işgal ediyor olmalı ki, artık 'takımlar' oraya yakın isimler arasından oluşuyor. Bir Cumhurbaşkanı Gül'ün takımı var, bir de Başbakan Erdoğan'ın. Eskiden hiç değilse dengeye dikkat edermişim (Hürriyet yazarı “Acayip dikkat ederdi” diyor, sağolsun); Çankaya 'zapt edildiği'nden beri dengeyi bir tarafa bırakmışım...

Demek dışarıdan böyle görünüyor.

Geçen akşam Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy bir bakan, birkaç siyasetçi, bir düzineye yakın sivil toplum önderinden oluşan bir Amerikalı grupla Cumhurbaşkanı Gül'ü biraraya getirdi. Türkiye'den Gül'le aynı uçakla gelen sekiz gazeteciye de bir kontenjan ayrılmış masada; diğer arkadaşların onayıyla o sandalye bana teklif edildi.

Teklif edene başka bir isim önerdim derhal; o gece başka bir meslektaş dâvete katıldı.

Anglo-Sakson gazeteciliğinde işlediğiniz konuyla nesnelliğinizi zedeleme ihtimali bulunan bir özel yakınlığınız varsa, bunu, yazınızın içinde (tercihan en başlarda) okura deklare etme uygulaması vardır. Başkalarını bilmem, ama ben bu uygulamaya hep titizlikle riayet ettim. Son örneği 'İslâmcı holding' diye anılan bir kuruluş hakkında birkaç satır karalamam gerektiğinde, daha yazının girişinde, “Ben de o holdingin mağduruyum” diye yazdım.

Abdullah Gül'le kökü eskilere dayanan yakın dostluğumu ilk açık eden de, yine aynı ilkeye uymak için, benim. Başbakan olduğu gün yazdığım bir yazıyla açıkladım bunu ve okurlara, “Önemli bir koltukta oturan kişiyle ilgili yazacaklarımı bu bilgi ışığında değerlendirin” mesajını vermeye çalıştım. Galiba yanlış yapmışım; yıllardır aynı kaptan yeyip içtikleri halde bu ilişkilerini gizleyerek 'ahbap-çavuş' tarzı gazeteciliği siyasi zeminde sürdüren pek çokları gibi, ben de sessizlik zırhına bürünmeliymişim.

Merak edilmesin; arkasında durmayacağım, doğru olduğuna inanmadığım hiçbir yazıya imza atmadım bugüne kadar, bundan böyle de atmayacağım. Doğruları yazmaktan da hiç bıkmayacağım.

Bu da benim hikâyem işte.

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
azacak 28 Aralık 2007 Cuma 

Arkadaslar bu görüntüleri izledikten sonra şok oldum hala inanamıyorum ne söylüyecemi bilemiyorum ne desem azdır

Yorumu oyla      18      10  
Ümit 27 Aralık 2007 Perşembe 

Taraf gazetesinin yazılarına dikkat ediyorum pkk lılar,pkk timi diyor bir türlü teröristler diyemiyor. DTP lilerden hiç bir farkı yok taraf gazaetesini kınıyorum. Bana inanmayanlar 27.12.2007 tarihli (bugünkü) gazeteyi okusunlar bir tane terörist kelimesi bulacaklarmı.

Yorumu oyla      18      10  
sedef 27 Aralık 2007 Perşembe 

gerçegi isterimki kürt vatandaşlarımız görürde onların ne menem birşey olduklarını anlarlar hiçbirzaman kimseye yararı olmayacak bu aklıeveller hak ettiklerini işte böyle bulacaklar YAŞASIN TSK YAŞASIN YERYÜZÜNÜN CENNETİ CANIM TÜRKÜYEM

Yorumu oyla      18      10  
yorumcu 27 Aralık 2007 Perşembe 

Adam domuzlu fotoğrafa bakıp, nefret ettiği her şeyi ona bağlamış. sosyalizmmiş de, evrimmiş de, masonmuş da... yahu adam terörist.

Yorumu oyla      18      10  
deniz 27 Aralık 2007 Perşembe 

kardeş sen emperyalist devletlerle işbirliği yapan sosyalizm gördünmü. lütfen sosyalizmi kirletme. ayrıca PKK faşist bir terör örgütü. Bunu bizzat büyük anıt dedi. adamları gerilla gibi gösterme. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ / LAİK , DEMOKRATİK , SOSYAL DEVLET

Yorumu oyla      18      10  
HAKAN 27 Aralık 2007 Perşembe 

PKK SOSYALİZMİN SON KALESİ Ve Allah'ın izniyle sadece silahla değil kalemle de yıkılıyor, çünkü halkın okuma yazma oranı arttıkça, sosyalizm belasının zararlarını görüyor ve bunlardan uzaklaşıyor. bu itlerin çoğu Türkiye'den çıkmış gibi, ama çok açık ki masonların sosyalizm ve eşit dünya masallarına kanıp dağa çıkmışlar, bu bebek katillerinin ideolojisi marksizm ve onun dayandığı evrim teorisidir.O ZAMAN DEVLET HIZLA DOĞUDA EVRİMCİLİĞE VE KOMÜNİZME KARŞI BİR EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEMELİ, yoksa 40 sene daha devam eder bu savaş.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
KÜRTLER İÇİN TÜRKİYE'Yİ FEDA EDİYORSAK APTALIZ
İsrail Büyükelçisi Gabi Levi, "Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey ...
 
SOSYALİST PARTİDE TACİZ İSYANI
Tacizde bulunduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan Genel Başkan ...
YEĞEN ÇAKICI'NIN ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜMRANİYE BOMBACILARINA KADAR UZANDI
Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın lideri olduğu organize suç ...
BAŞBAKANLA ALEVİ İFTARI KRİZE YOL AÇTI
Erdoğan, Alevilerle iftar yemeğinde buluşmaya hazırlanırken, tartışmalar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
1. Lig
Chelsea
premier lig
uzaktan çalışma
Devlet Bahçeli
Ersun Yanal
hapis
sosyal
Sırrı Süreyya Önder