Hala malzeme taşınan, temizliği ise taşınmayla birlikte yapılan geçici binada tedavilerinin aksayıp, toz pislik içindeki bahçede beklemek zorunda kaldıklarını belirten hastalar, "Bize daha iyi koşullar sağlamak için tadilat yapılacağı söylenirken bu eziyet niye çektirilir, böyle becereksizlik olur mu?" diyerek tepki gösterdi.
Günde yaklaşık 70 hastanın kepoterapi tedavisi gördüğü DEÜ Gündüz Tedavi Merkezi’nin hastalara daha iyi koşullarda hizmet verilebilmesi için onarım yapılmasına karar verildi. Merkezin, yaklaşık 100 metre mesafedeki boş duran 1 no’lu binaya taşınması, geçici olarak hizmetlerin burada sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ancak, taşınma işlemi hastaların tedavi için geldikleri saatlerde bile tamamlanamayınca hasta ve refakatçilerini tepkisi büyük oldu. Ağızlarında maskeleriyle toz topraktan, pislikten etkilenme korkusuyla sıra bekleyen hasta ve yakınlarını yaşadıklarına ilişkin şöyle yakındı:
"Aramızda sadece İzmir’den değil, Muğla, Kuşadası, Alaşehir, Burhaniye’den gelen hastalar var. Memleketinden o sabah gelenler var. Hepimiz erken saatlerde gelip numara alıyor ve koltuklarda oturup, sıramızın gelmesini bekliyorduk. Ama bu sabah hepimiz kötü bir tabloyla karşılaştık. Merkezin kapısına tedavi alacağımız yeri okla gösteren bir bilgi notu asılmış. Bu binaya geldik ama daha taşınma yerleşme bitmemiş, her yer toz pislik içindeydi. Doktor ve hemşirelerimiz canla başla koşuşturup malzemeleri taşıyıp yerleştirmeye çalıştı. Temizliği hemşireler yaptı, doktorlar perde astı. Hasta dosyaları torbalarla taşındı. Kayıt bilgisayarla yapılamadığı için geliş sırasına göre hepimiz isim yazdırdık. Bir görevli muayene ve tedavi sıralarını okuyarak bizleri çağırıyor. Beklediğimiz alan pis, toz toprak, kapısında çöpler birikmiş. Bize enfeksiyon kapmamamız, temizliğe azami dikkat etmemiz söylenirken, hazırladıkları ortama bakın. Bazı hastalar ayakta duramayacak kadar yorgun, bitkin, yerlere yatmak zorunda kaldılar. Bizim için iyi şeyler yapılmak isteniyor olabilir. Ancak tedavimiz aksatıldıktan, pis ortamlarda bekletildikten sonra bunun ne anlamı olabilir ki. Hemşire, doktorlarımız bizi dert ortaklarımız, bizimle birlikte gülüp ağlıyorlar. Ancak idare bu taşınma işlemini hastalara eziyet haline getirdiği için tepkiliyiz. Bu taşınma işlemi tatil günü ya da mesai saatinden sonra akşam yapılamaz mıydı? Sabaha bırakılıp hepimizi perişan ettiler."
Bazı hastane yöneticileri onarım çalışmalarının hastalara daha iyi koşullarda tedaviye alınmaları için yapıldığını söylerken tedavisini alamayan hasta olmadığını ekledi.
HÜRRİYET
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...