Konuyla ilgili açıklama yapan Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, bir yıllık çalışma sonucunda 5 katlı ve 1500 metre kare alana sahip mağazayı hizmete açtıklarını açıkladı. Paranın geçerli olmadığı mağazada, 600 kalemde 5 binin üzerinde mal ve hizmet değiş tokuşu yapılabildiğini açıklayan Orhan, "Firmalar atıl durumda bekleyen araçlarını getirip karşılığında iş makinası alabilir. Firmaların mağazaya sunmak istediği mala değer biçerek karşılığında barter çeki veriyoruz. Bu çekle ihtiyaç duydukları ne varsa alabiliyorlar" dedi.
Takas Depo mağazasının, ilk etapta barter sistemine üye İşletmelere hitap edeceğini, yakın bir gelecekte sokaktaki vatandaşa da hizmet vermeye başlayacağını açıklayan Besle, "Örneğin ev hanımları evinde dokuduğu halı, ördüğü kazak, diktiği elbiseleri verip karşılığında kışın yakmak için kömür veya gıda alabilecek" dedi. Kriz nedeniyle üretim kapasitelerinin düştüğü ortamda, firmaların yaşadığı en büyük sorunun nakit döngüsü olduğunu dile getiren Orhan Besle, "Firma, malı üretiyor satıyor, fakat aylar sonra ödemesini alabiliyor. Nakit sıkışıklığı yaşadığı için de ham madde alıp yeni siparişlere yetişemiyor. Biz firmalara elindeki kullanmadığı mal karşılığında ihtiyacına çözüm buluyoruz. Takas depo mağazalarında amacımız insanların barter ticaretine olan güvenlerini daha da pekiştirmek. Ağzına kadar mal dolu mağazalar sayesinde firmalar görerek ve dokunarak mal alabilecek" dedi.
-PARASAL DEĞERİ OLAN HERŞEYİ TAKA EDECEĞİZ-
Takas Depoları kendine has konsepti olan Modern bir alışveriş merkezi biçiminde dizayn ettiklerini anlatan Orhan Besle, şu ana kadar sistemlerinde ikinci el ürünün hiç olmadığını, ancak önümüzdeki dönemde ikinci el pazarını da açacaklarını bildirdi. İş makineleri ve araçlardan büyük talep beklediklerini dile getiren Besle, "Parasal değeri olan her türlü ürün ve hizmeti takas edeceğiz" dedi.
-ÇİFTÇİ BUĞDAY VERİP, TRAKTÖR ALIYOR-
2010 yılının ikinci yarısında Ümraniye’de 2. mağazalarını açacaklarını söyleyen Besle, 5 bin metrekare alanda açılacak mağazanın 20 bin üzerinde mal ve hizmet imkanı sunacağını söyledi. Besle, İstanbul dışında, Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Erzurum gibi illerde yeni mağazalar kuracaklarını söyledi. Bu sistemle Manisa’da çiftçilerin, ellerindeki fazla buğday, patates ve mısırı vererek karşılığında traktör aldığını söyleyerek, "Bu şekilde 9 traktör sattık" dedi. Ayrıca kumaş verip, karşılığında saf kan Arap ve Kanada atı alanların da çıktığını dile getiren Besle, "Bu şekilde yaklaşık 15 at sattık" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...