Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker, yüzdeki mimik hareketlerini sağlayan fasiyal sinirin tek taraflı olarak hasarlanması ile yüz felcinin meydana geldiğini kaydetti. Yetiker, bunun sonucunda hastaların hasarlı taraftaki gözünü kapatamadığını, ağız köşesini çekemeyerek ve ağzın sağlam tarafa doğru kaydığını söyledi. Dr. Yetiker, yüz felcinin genellikle ani olarak başladığını ancak bazı olgularda başlamadan önce o tarafın yüz bölgesinde karıncalanma, batma tarzında gibi his değişimleri ve yine aynı taraflı kulak arkasında ağrılar olabildiğini belirtti.
Yüz felcinin iyileşmesi için çaba ve zaman gerektirdiğini, iyileşmediğinde ise yüzde şekil bozukluğu yaptığı için sosyal sorunlar yarattığını belirten Yetiker, "Yüz felcinde korunmak için özellikle kış aylarında mutlaka atkı, şapka veya örtü ile yüzün soğuk ve rüzgârdan korunması gerekmektedir. Islak saç ve yüz ile dışarı çıkılmamalıdır. Seyahat sırasında cam açılmamalıdır." dedi. Yüz felci fark edildiği anda en kısa sürede bir nöroloji uzmanına başvurulması gerektini ifade eden Dr. Yetiker, şöyle devam etti: "Bu olgularda ilk günlerde başlanan kortizon ve antiviral ilaçlarla yüzde 80-90 oranında yüz felçleri tamamen düzelmektedir. Bu tedavinin yanı sıra mutlaka sakız çiğnemek, balon üflemek, yüz masajı gibi yüz sınırını çalıştıran hareketler yapılmalıdır."
Düzenli kontrolleri yapılan hastalarda iyileşme gecikiyorsa fizik tedavi uygulanmasının şart olduğunu ifade eden Dr. Filiz Gözeten Yetiker ise yaşlı ve şeker hastalığı olan kişilerde tam iyileşme olmayabileceği ve yüz felcinin yüzde 5-12 oranında tekrarlayabileceği, yineleyen felçlerin daha güç iyileşeceğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.