E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sakisyan'dan Müzakere Açıklaması Ermenistan'dan STATÜ ŞARTI

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun temel çözüm yolunun 'bölgenin statüsünün belirlenmesi'nden geçtiğini söyledi.

22.07.2009 - 13:02
Sakisyan dan Müzakere Açıklaması

Sarkisyan, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt başkanlığındaki AB Troykası heyetini kabulünde, "Asıl sorun bölgenin statüsüdür, bu herkesçe bilinmeli. Bu (bölge halkının) özgür iradesiyle sonuçlandırılmalı ve mutlaka hukuki temeli bulunmalı. Bence, şüpheye yer bırakmayan gerekli formül bulununca müzakereler de daha rahat ilerleyecek." şeklinde konuştu. Müzakerelerde güç de olsa ilerleme kaydedildiğini söyleyen Sarkisyan, görüşmelerde Madrid ilkeleri çerçevesinde temel konuların ele alındığını kaydetti. Carl Bildt de sorunun çözümünde arabuluculuk üstlenen AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının çabalarını desteklediklerini kaydetti.

TÜRKİYE İLE NORMALLEŞME ŞANSI SÜRÜYOR

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan da AB heyetinin başkanı Bildt ile yaptığı ortak basın toplantısında Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme şansının devam ettiğini vurguladı. PanArmenian haber sitesine göre, Edward Nalbandyan, iki ülke arasındaki barışmanın, 'bölgenin bir parçası olarak Azerbaycan'ın da yararına olacağını' ifade etti. Nalbandyan, 1915 olaylarına ilişkin olarak Ankara'nın 'tarihçiler komisyonu kuralım' önerisiyle ilgili ise bir anlaşmanın olmadığını kaydetti. Ankara ile Erivan'ın ikili ilişkilerin normalleşmesi konusunda bir anlaşma imzalamadığını ifade eden Ermeni bakan, "Daha önce iki ülke bir konsensüse vardığında, bunun sınırların açılmasını, diplomatik ilişkilerin kurulmasını ve güven artırıcı önlemler dahil çeşitli konuları ele alacak hükümetlerarası bir komisyonun oluşturulmasını öngöreceğini defalarca söyledik." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Fikri Mücadelenin Gerekliliğinde Görüş Birliği 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:52

Terörle mücadele konusunda bugün gelinen noktada, terörü yalnızca askeri bir girişim ile yok etmenin mümkün olamayacağı, mutlaka fikri yönden de yapılacak bir mücadele ile terörün ideolojisinin etkisiz kılınması gerektiği tartışılmaz bir gerçek olarak kabul görmektedir. PKK'nın Marksist-Leninist, komünist ve dolayısıyla ateist bir örgütlenme olduğu da son dönemde herkesçe kabul edilen ve dile getirilen diğer bir gerçek olmuştur.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRAN'DA SULAR DURULMUYOR
İran'ın başkenti Tahran'da yüzlerce reform yanlısı protestocuyla polis ...
RUMLARA TARİH DERSİ:
Türkiye'yi Kıbrıs üzerinden sıkıştırmak isteyen Rum-Yunan koalisyonuna ...
Clinton'dan İran'a Tehdit:
ABD Dışişleri Bakanı, İran'ı komşularını silahlandırmakla tehdit etti
 
Hamaney’den Ahmedinejad’a Mektup
İran'ın dini lideri Ahmedinejad'a, yardımcılığına atadığı dünürünü görevden ...
Lieberman'a Şok Sözler:
Brezilya'da iktidarda bulunan partinin genel sekreteri, Lieberman'a 'faşist' ve 'Irkçı' dedi.
RUSYA'DA BİR İLK:
Rusya'nın Ulusal Stratejisi'ni fazla "seküler" bulan Ortodoks Kilisesi ...
 
Militarist Hayaletlerin Sonu!
Ergenekon davasını değerlendiren dünya medyasında “AB, Türkiye’ye, geçmişinin ...
Biz Olsaydık Ne Yapardık?
Haber 1: Japonya’da Kurulduğu 1954 yılından bu yana, yani tamı tamına ...
Bilim Adamları Domuz Gribi İçin Uyardı
Britanya'da hızla yayılan domuz gribi virüsünün atak yapmasından endişe ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
ölüm haberi
Southampton
burçin terzioğlu
Chloe Loughnan
survivor all star
Milwaukee Bucks
Fernandao
müebbet hapis