E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Talat, Eroğlu Kabinesine Onay Verdi İşte KKTC'nin Yeni Hükümeti

KKTC'de 19 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerden 26 milletvekili ile birinci parti olarak çıkan UBP lideri Eroğlu'nun kabinesi Talat'tan onay aldı. İşte isimler:

5.05.2009 - 22:23
Talat, Eroğlu Kabinesine Onay Verdi

KKTC'de 19 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerden 26 milletvekili ile birinci parti olarak çıkan ve 1 Mayıs'ta hükümeti kurma görevi alan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sundu.

Cumhurbaşkanı Talat tarafından onaylanan kabine, Başbakan Derviş Eroğlu ile birlikte 11 bakandan oluşuyor. Yeni hükümette bazı bakanlıkların isimlerinde değişiklik yapıldı.

Derviş Eroğlu Başbakanlığındaki yeni KKTC kabinesi şöyle:

Başbakan: Derviş Eroğlu
Dışişleri Bakanı: Hüseyin Özgürgün
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı: İlkay Kamil
Maliye Bakanı: Ersin Tatar
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı: Kemal Dürüst
Sağlık Bakanı: Ahmet Kaşif
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Nazım Çavuçoğlu
Bayıdırlık ve Ulaştırma Bakanı: Hasan Taçoy
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı: Hamza Ersan Saner
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Türkal Tokel
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun

KKTC'de yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunan ve kabinesi onaylanan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Talat'ın kabineden ''memnun olduğunu'' söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat'ın kabineyi onaylamasının ardından gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, bakanlar kurulunun ve başbakanlığının Cumhurbaşkanınca onaylandığını belirtti.

Bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin, prosedürün tamamlanması nedeniyle uzun sürdüğünü belirten Eroğlu, kabineyle ilgili  Cumhurbaşkanı ile daha önce bir ön görüşme yaptığını, Cumhurbaşkanı'nın kabineden ''memnun olduğunu'' ifade etti.

Eroğlu, devir teslimin işleminin, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'le görüştükten sonra, yarın olabileceğini belirtti.

Derviş Eroğlu, ''Tahsin Ertuğruloğlu'nun Dışişleri Bakanı olacağı yönünde kamuoyunda bir beklenti olduğu, Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün arasında nasıl bir tercih yaptığına'' ilişkin bir soru üzerine, kamuoyunda bu konuda iki ismin gündeme getirildiğini, tercihini Özgürgün'den yana kullandığını söyledi.

Eroğlu, ''Zaten Tahsin Bey daha önce, uzunca bir süre Dışişleri Bakanlığı yapmıştı, Hüseyin Bey yıllardan beri milletvekili, ama bakanlık yapmamış bir arkadaştı. Dolayısıyla tercih o yönde olmuştur. Bunda herhangi bir art niyet veya yanlış düşünce olamaz, yoktur zaten'' diye konuştu.

-MECLİSİN EN GENÇ İSMİ BAKAN-

Bu arada, Gazimağusa Milletvekili olarak Cumhuriyet Meclisi'ne giren ve meclisin en genç milletvekili olan 36 yaşındaki Sunat Atun, Eroğlu'nun kabinesinde, Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görev aldı.

-KABİNENİN EN YAŞLISI 71, EN GENCİ 36 YAŞINDA


 KKTC'de, hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunduğu ve Talat'ın onayladığı kabinenin en yaşlısı 71, en genci 36 yaşında.

Cumhurbaşkanı Talat'ın onayladığı Bakanlar Kurulu listesi, Cumhuriyet Meclisi'ne sunulacak.

Hükümet programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından Cumhuriyet Meclisi'nde okunacak ve ardından güven oylaması yapılacak.

Programın Cumhuriyet Meclisi'nde okunmasından iki tam gün sonra görüşmeler başlayacak ve görüşmeler bittikten iki tam gün sonra oylama yapılacak. Anayasa'ya göre güvenoyu alan Bakanlar Kurulu'na karşı, güven oylamasından sonra, üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor.

-KKTC YENİ BAKANLAR KURULU ÜYELERİNİN ÖZ GEÇMİŞLERİ-

BAŞBAKAN DERVİŞ EROĞLU:

1938 yılında Mağusa'nın Ergazi köyünde doğdu. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1976'dan bu yana yapılan tüm milletvekilliği seçimlerde UBP'den Gazimağusa Milletvekili seçildi. İlk kez 1985 Genel Seçimlerinden sonra Başbakan olarak atandı. 11 Dönem UBP Genel Başkanlığı yaptıktan sonra  Ekim 2005'te  kendi kararı ile UBP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti. Eroğlu, 29 Kasım 2008'de yapılan 17. UBP olağan kurultayında bir kez daha Genel Başkanlığa aday oldu ve kazandı.  Eroğlu, halen KKTC'de en uzun süre Başbakanlık ve en uzun süre Parti Genel Başkanlığı yapan politikacı ünvanlarını elinde tutuyor.

Evli ve dört çocuk ve 6 torun sahibi olan Eroğlu İngilizce biliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN:

1965 yılında Lefkoşa'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İngiltere'de dil ve yönetim bilimi eğitimi gördü. Atletizm ve futbolda milli sporcu olan, 1998, 2003, 2005 seçimlerinde milletvekilliğini kazanan, 2006 yılında 10 ay süreyle UBP Genel Başkanlığı yapan Özgürgün, 2 çocuk babası.

İÇİŞLERİ VE YEREL YÖNETİMLER BAKANI İLKAY KAMİL:

1944 yılında Limasol'un Düzkaya köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdari Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. 1978-1990 yılları arasında Kaymakamlık yaptı. 1990 yılında milletvekili seçilen ve 1996-2003 yılları arasında çeşitli bakanlık görevlerinde bulunan Kamil evli ve bir çocuk babası.

MALİYE BAKANI ERSİN TATAR:

1960 yılında Lefkoşa'da doğdu. 1982 yılında İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra hesap uzmanlığı eğitimi aldı. 1986-1991 yılları arasında “Pollypeck'te" 1991-2001 yılları arasında ise “Show TV'de" yöneticilik yapan, “Kanal T" televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı, bağımsız hesap uzmanı, UBP Genel Sekreter Yardımcısı Tatar, evli ve iki çocuk babası.

MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANI KEMAL DÜRÜST:

1971 yılında Limasol'da doğdu. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında milletvekili seçilen ve halen UBP Genel Sekreter Yardımcısı olan Dürüst 2 çocuk babası.

SAĞLIK BAKANI AHMET KAŞİF:

1950 yılında Gazimağusa'ya bağlı Nergisli köyünde doğdu. 1975 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 yılında Gazimağusa Hastanesi'nde göreve başladı. 1990, 1993, 1998, 2003, 2005 seçimlerinde milletvekili oldu. Çeşitli bakanlıklarda görev yapan Kaşif, son olarak UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI NAZIM ÇAVUŞOĞLU:

1965 yılında Topçuköy'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Bir süre Karpaz Meslek Lisesi Müdür Muavinliği yaptı. 2003 ve 2005 yıllarında milletvekili seçilen Çavuşoğlu, 2006 yılından bu yana UBP Genel Sekreteri. Evli ve 2 çocuk babası.

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI HASAN TAÇOY:

1963 yılında Lefkoşa'da doğdu. 1986 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Ekonomi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Ticaret ve konfeksiyon üretimi ile uğraştıktan sonra 1998, 2003 ve 2005 yıllarında milletvekili seçildi. 1999 yılından bu yana UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı yapan Taçoy, evli ve 2 çocuk babası.

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI HAMZA ERSAN SANER:

1966 yılında Gazimağusa'da doğdu. 1988 yılında Trakya Üniversitesi'nden mimar olarak mezun oldu. 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kentsel tasarım üzerine eğitim gördü. 2002-2006 yılları arasında Gazimağusa Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Saner evli ve 2 çocuk babası.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI TÜRKAY TOKEL:

1951 yılında Baf'ın Tera (Çakırlar) köyünde doğdu. Liseden mezun olduktan sonra 1973 yılında serbest iş yaşamına başladı. 1990-1994 yılları arasında Güzelyurt Belediye Başkanlığı yaptı. 1998, 2003 ve 2005 yıllarında milletvekili seçilen ve son olarak Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanılığı görevinde bulunan Tokel evli ve 2 çocuk babası.

EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI SUNAT ATUN:

1973 yılında Gazimağusa'da doğdu. İngiltere'de Ekonomi tahsili yaptı. 1996 yılında Fransa'da Lojistik Yönetimi, 1997 yılında da İngiltere'de Denizcilik İşletmesi alanlarında ihtisas yaptı. ATUN Denizcilik ve Ticaret Şirketi'nde yönetici olan, 2007 yılında Türkiye Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu Başkan Vekilliği'ne getirilen ve halen Genç İşadamları Derneği Başkanı olan Atun, evli ve iki çocuk babası. Atun, kabinenin en genç üyesi.

 

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
zübeyde 3 Haziran 2009 Çarşamba 19:22

Yeşilkarta sahip babasının bu kartını doğum dahil her türlü tedavi ve tetkikte kullanmak için nikah yapmayan hamilelere ve hatta çocuklu ailelere ne demeli? Örnek: Kocası tekstilci, muayenelerini rahatlıkla özel doktorda yaptırabilen ve doğumu bu özel merkezde yapacağını söyleyen(?) ve hastanede yinede yeşilkart kullanan hamile kolunda 10 bilezikle hava atıyor.....

Yorumu oyla      18      10  
Savaş 28 Nisan 2009 Salı 22:34

Bu ülke; Düşük kur-Yüksek faiz,Esas maliyetinin en az üç katına ihale edilen kamu işleri yanında bir de, yeşil kartla soyulmadı mı?Adamın benzin istasyonu ve şehir merkezinde marketi, kadının Didim'de üç,Bodrum'da bir dairesi varken yeşil kartları da var.Nasıl oluyor?Sebebini söylemeyeyim. Devlet, devlet olsa; kartın verilişinde imzası olan herkesi, kamu görevinden men eder,zararı da onlara ödetirdi.Ödetmezse olacağı budur.Bunun da; sebebi bellidir...

Yorumu oyla      18      10  
bir analiz 2 28 Nisan 2009 Salı 20:23

Zaten, yeşil kartlıların önemli bir kısmıda ihtiyacı olamayanlar değilmi? İhtiyacı olanda, çalışsın değilmi? Muhetemeldirki, iş beğenmeyenler olacaktır, fakat bu süre geçicidir, kişi bu sürede ücretsiz kurslarla kendini geliştirebilir. İnanınızki, bu uygulamaların maliyeti, Türkiye'nin yıllık faize ödediği paranın yanında hiç bir şey. Çalışan bir toplum olmazsak, kömüre kendini satan da olur, dilenci gibi devlet bana baksın diyen terör yansaşlarıda olur, ülkesine küfreden cematciler de olur,....

Yorumu oyla      18      10  
bir analiz 28 Nisan 2009 Salı 20:18

ALTERNATİF ÖNERİ: Türkiye'de yeşil kart olmasın, sadece 65 yaş üzeri ve özürlü insanlar için olsun. Devlet, yeşil kart için başvuran işi gücü olmayan herekese, askeri ücretin %80'i oranında maaşla geçici iş versin ve dolayısıyla sosyal güvencesi olsun. Bu sürede, isteyen kişilere ücretsiz meslek kursları verilsin ve bu kişi yeni işine daha yüksek bir ücretle iş bulabilir. Bu kadar insana nasıl iş bulunur derseniz, Türkiye'nin büyük çoğunluğu çöl gibi, ağaç dikilebilir,....

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Domuz Gribi Kapımıza Dayandı
ABD ve Avrupa’ya sıçrayan Meksika kökenli domuz gribi paniği üyüyor. Meksika'da ...
YAHUDİ LOBİSİNİN ZAFERİ
Amerikan Yahudi lobisi, tarihinde yüzleştiği en büyük yasal problemden, ...
FBI'DAN İLGİNÇ GİRİŞİM
ABD iç istihbarat servisi FBI, Müslüman üniversite öğrencilerine mail ...
 
OBAMA'DAN BİR İLK DAHA:
ABD'de Barack Obama başkanlığındaki yeni yönetim, internetteki popüler ...
Çeçen Liderden Hİ Kampanyası:
Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov (33), "karanlık adam" imajını ...
TALABANİ NET KONUŞTU:
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kerkük'ün kontrolü konusunda pazarlık yapmayacaklarını söyledi
 
Domuz Gribinde Kesinleşmiş Vaka 658'e Yükseldi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 16 ülkede kesinleşmiş domuz gribi vaka sayısının ...
Meksika'dan İyi Haber
Domuz gribi salgınının ilk çıktığı ülke olan Meksika'nın sağlık bakanı, ...
BERLUSCONİ'YE ŞOK!
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin eşi Veronica Lario, son yıllarda ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
fransa
döviz
MHP
kardeş
konuk oyuncu
Tarsus
Emre Belözoğlu
Gürcistan