Rus Dışişleri Bakanı ve BM temsilcisiyle birlikte basın toplantısı yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de acil ateşkes sağlanması için görüş birliğine varıldığını bildirdi. Ancak bu ateşkesin IŞİD ve NUSRA Cephesi’ni kapsamayacağı kaydedildi.
Varılan uzlaşmaya göre, Suriye muhalefetinden temsilcilerini belirlemesi ve Esad yönetimiyle bir geçiş hükümeti için masaya oturmaları istenecek. Geçiş hükümetinin altı ay içinde oluşturulması hedefleniyor.
Geçiş hükümetinin yeni bir anayasa yapması ve ülkeyi 18 ay içinde seçime götürmesi öngörülüyor. Ancak Beşşar Esad'ın bu seçimde aday olup olmayacağına ilişkin bir karar açıklanmış değil.
ntv
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...