Geleceğin komutan adaylarını yetiştiren Kara Harp Okulu öğrencilerine yaz döneminde askeri eğitim verilen Urla ilçesindeki Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi, dost ve müttefik 21 ülkenin kara harp okullarından 21 subay, 63 askeri öğrenciye ev sahipliği yaptı.
Kara Harp Okulu ile dost ve müttefik ülke kara harp okulları arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen "Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftası" etkinliğine, bu yıl ABD, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Cezayir, Çin, Gürcistan, Hollanda, İspanya, Kırgızistan, Güney Kore, Kosova, Makedonya, Pakistan, Polonya, Romanya, Senegal, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün'den 21'i subay, 63'ü öğrenci toplam 84 personel katıldı.
Etkinlik çerçevesinde Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde konuk edilen yabancı konuklar, yaz döneminde burada askeri eğitim alan Kara Harp Okulu öğrencileri ile eğitime katıldı, oluşturulan karma takımlarla da çeşitli müsabakalarda birlikte mücadele etti.
Karma takımlarda yer alan askeri öğrenciler, taarruz çıkış hattında muharebe alanında karşılaşabilecekleri engellerin yer aldığı sızma parkurunda, manevra mermisi, sis bombası ve tahrip kalıbının kullanıldığı senaryo gereği, tel ve menfezleri aşıp belirlenen hedefe ulaştı.
Öğrenciler, savaş taktiklerinin geliştirilmesine katkı sağlayan paintball oyununda da birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı.
Belki de ileride uluslararası tatbikatlarda aynı saflarda görev alacak geleceğin komutanları, engelli parkurdaki engel geçişlerinde birbirlerine yardım etti, halat çekme yarışmasında da omuz omuza mücadele edip, zafer sevinçlerine ortak oldu.
Deniz etabında 7 metre yüksekliğindeki kuleden suya atlayan ve botta bir araya gelip, kıyıya ilk ulaşmaya çalışan ekipler, ayrıca küreksiz sörf tahtası ve yüzerek bota binme yarışlarında da kulaç attılar.
Türkçe bilen ABD'li öğrenci
Yabancı askeri öğrenciler arasında, Türkçe bilenler de yer alıyor.
Kampın 3 kadın konuğundan ABD'li Leyla Baggson da bunlardan biri. Annesi Türk, babası ABD vatandaşı olan Baggson, kampta askerlikle ilgili çok şey öğrendiğini ifade etti.
Makedonya'dan Haris Taravari de Türkçe'yi ailesinden öğrendiğini belirterek, "Kampta, beklediğimizden çok daha iyi organizasyonla karşılaştık" dedi.
Romanya'dan Adrian Ioan Pal da güzel bir organizasyon ve deneyim yaşadıklarını belirterek, dünyanın dört köşesinden gelen askeri öğrencilerin, birbirlerinin kültürünü de tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.
Hollanda'dan Niels Wijnen de değişik kültürlerden çok sayıda kişiyle tanıştıkları kampın, kendileri açısından son derece yararlı olduğunu ifade etti.
Türkiye'den Mehmet Emin Ellialtıoğlu ise yabancı ülkelerden gelen arkadaşlarına mihmandarlık yapmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin subay adayları olarak, gelecekte müşterek harekat yapabileceğimiz, tatbikat icra edebileceğimiz kişilerle arkadaşlık, dostluk kurmak, çok güzel. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bunun da bizim için şans olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...