Ben önyargımı kırdım." diyen Yazıcıoğlu, oluşturulacak platformun mutlaka BBP olması gerektiği gibi bir anlayışı da taşımadığını vurguladı. Tartışılmaz tabular ve liderler devrinin artık kapanması gerektiğinin altını çizen BBP lideri şöyle konuştu: "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Çözüm için büyük fedakarlık gerekiyor." MHP lideri Devlet Bahçeli de 19 Kasım'daki kurultayda geniş kapsamlı bir çağrı yapmıştı. Herkesi MHP'ye davet eden Bahçeli, küskünleri unutmamıştı: "Geride bırakılması gereken kırgınlıklar sebebiyle ayrı düştüğümüz arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık."
Zaman'ın sorularını cevaplayan Muhsin Yazıcıoğlu, çağrısının sadece Ülkü Ocakları'ndan yetişen ya da MHP'de siyaset yapanları kapsamadığını ifade ediyor. 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, ezanına, bayrağına ve hürriyetine kendini adamış insanların oluşturduğu, üretileni adaletle paylaşan, yolsuzluğun olmadığı bir ülke hayal eden kadroların birliğinden bahsettiğini vurguluyor. Projesinin siyasi parti birleşmeleriyle seçim ittifakı yapmak amacı taşımadığını kaydeden Yazıcıoğlu, çok daha geniş düşündüklerini anlatıyor.
Milliyetçi camianın fikirleri lider yapmasının önemine dikkat çeken Yazıcıoğlu, ülke meselelerine çözüm üretmek için bu platformun oluşturulmasını zaruri görüyor. Çağrısını tanımlarken sınır çizmeyi de ihmal etmiyor: "Dağdaki ovadaki, inananı inanmayanı, sağcısı solcusu değil; milli manevi değerlere ve demokratik anlayışa sahip çıkan çevrelerden bahsediyorum." Yazıcıoğlu, çağrısının hayat bulması için de milliyeçi camianın içinde bugüne kadar fedakarlıklarda bulunmuş, toplum içindeki yerini ve duruşunu kaybetmemiş isimlerle görüşmelere başladıklarını ifade ediyor. Bu çalışmayı, "Kim neredeyse gidip buluyoruz." ifadesiyle özetliyor.
Türk siyasi tarihinin kilometre taşlarının başında gelen ülkücü hareket, 1992 yılında büyük bir kırılma yaşadı. Partinin önemli isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları 'içinde bulundukları hareketin siyasi anlayışıyla uyuşamadıkları' gerekçesiyle Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) ayrıldı. Ardından Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 milletvekili 29 Ocak 1993'te Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu. Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ise 1998'de MHP'den ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisi'ni kurdu. Daha önce aktif siyasette yer almış birçok isim köşesine çekildi.
ZAMAN
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...