E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Türk takımları ile Avrupa takımları arasında fark olduğuna inanmıyorum' 

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 3-2 yendi ve ikinci galibiyetini aldı. Teknik direktör Okan Buruk galibiyeti değerlendirdi. Buruk, 8-9 gol atma şansları olduğunu ve kaptırdıkları toplardan goller yediklerini söyledi.

23.10.2024 - 22:12
 Türk takımları ile Avrupa takımları arasında fark olduğuna inanmıyorum

UEFA Avrupa Ligi 3. maçında Galatasaray konuk ettiği Elfsborg'u 3-2 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini Icardi, Petterson (k.k) ve Barış Alper Yılmaz kaydetti. Galatasaray puanını 7 yaptı.

Galatasaray Teknik Direkörü Okan Buruk galibiyeti TRT Spor'a değerlendirdi.

"İlk defa 3-4-1-2 oynadık ve bir antrenmanla bunu yapabildik. Oyun içerisinde birçok aksiyonda doğru uyguladık. 4 gol attık ama 8-9 atabilirdik. 3-0 sonrası kaptırdığımız top 3-1'e geldi. Sonra penaltıdan 3-2 oldu. Ne kadar gol yersek yiyelim top bizdeydi. Rakibin tehlikeli atakları oldu. 3 gol buldular. Bazen garanti oynamamız gerekiyor. Maçın büyük bir bölümünde doğru iş yaptık. Oyun üstünlüğünden, atılan gollerden memnunum. Ofansif açıdan doğru yanıt aldık. Kaptırdığımız toplardan goller yedik. Maç maç değerlendireceğiz. Bugün çıkan senaryo bizim için işleyen bir senaryoydu. Genel olarak doğru yaptık. İlk yarıya baktığımızdea rakibe çok pozisyon vermedik. Rakibimiz bütün maç uzun top oynadı. Gollerde kaptırdığımız toplar bize sıkıntı yarattı. Bazen oyun içerisinde şanssızlıklar oluyor. Galatasaray takımının attığı gol sayısı beni mutlu ediyor. Ligde ve burada 3 gol ortalamayla gidiyoruz. Verdiğimiz pozisyonlar çok kolay... Çok az pozisyon verdik ama gol oldu. Bizim de garanti oynamamız gereken yerler oluyor. Daha iyisini yapabilecek bir kalitemiz var. Oyuncularımın performansından memnunum."

"GENEL PLANLARIMIZIN HEPSİ TUTTU"

Buruk, RAMS Park'ta yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını kınayarak başlayan Buruk, "Bugün aldığımız çok kötü bir haberle sarsıldık. Uzun zamandır görmediğimiz terör saldırılarından birini yaşadık. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Ölenlere rahmet, yaralılara da en kısa sürede şifa diliyorum. İnşallah tekrarı yaşanmaz." dedi.

Maça 3-4-1-2 sistemiyle hazırlandıklarını aktaran Buruk, "Rakibin 3-4-3 oynayacağını tahmin ediyorduk. Bu şekilde oldu. Genel planlarımızın hepsi tuttu. Yüzde 65 oranında topa sahip olduk. Çok fazla pozisyon ürettik, gol attık, 8-9 tane atabilirdik. Ofansif anlamda çok iyi işler yaptık. İkinci yarı kaptırdığımız top kalemizde gol oldu. Devamında şanssız bir penaltıyla maç 3-0'dan 3-2'ye gelince hepimiz için korkulu dakikalar ortaya çıktı. Dizilişimizi kaybetmedik hem topa sahip olduk hem de hücumdaki aksiyonlarımızı devam ettirdik. Maçı 4-3 kazandık. Genel olarak oyundan dolayı mutlu oldum. Yediğimiz goller dışında çok iyi işler yaptık. İlk defa oynadığımız dizilişte iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bizim için kötü olan 3 gol yememizdi." diye konuştu.

Maçın bütününde başarılı olduklarını anlatan Buruk, "Son bölümde yorulduktan sonra yaptığımız hatalar bize pahalıya mal oldu. İlk yarıda rakibe pozisyon vermeden 3 gol attık. Bunu daha iyi bir şekilde sürdürebiliriz. Hareketlilik Icardi'ye uyan bir şey. Hem oyun kurdu hem pas verdi hem de gol attı. Baştan sona savunmayı da iyi yaptı. Icardi açısından iyi bir maç oldu." ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında 28 Ekim Pazartesi günü Beşiktaş ile yapacakları derbiye 3-4-1-2 sistemiyle çıkıp çıkmayacaklarının sorulması üzerine Buruk, "Bu sistemi kullanılabilir olarak görüyorum. Bundan sonra da kullanacağız." şeklinde görüş belirtti.

"Yediğimiz 3 golde de top kayıpları var"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, yedikleri 3 golün de top kayıpları sonrasında geldiğini belirtti.

Maçın genelinde oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu vurgulayan Buruk, "Rakibe hiç oyunu vermedik. Yediğimiz 3 golde de top kayıpları var. Top kayıpları bazen yorgunluk, bazen pozisyon gereği oluyor. Bir Avrupa kupası maçına göre ve bir İsveç takımına karşı istatistiksel olarak iyi işler yaptık. Çok fazla pozisyona girdik, ürettik ve gol attık." değerlendirmesinde bulundu.

"Türk takımları ile Avrupa takımları arasında fark olduğuna inanmıyorum"

Okan Buruk, Türk takımlarıyla Avrupa takımları arasındaki fizik kalite farkı olduğu görüşüne katılmadığını söyledi.

Her takıma karşı başa baş mücadele ettiklerini dile getiren Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk takımları ile Avrupa takımları arasında fark olduğuna inanmıyorum. Her takıma karşı başa baş oynuyoruz. Geçen sezon Bayern Münih ve Manchester United'a karşı başa baş oynadık. Türkiye Ligi'nin ve Türk takımlarının da güçlü olduğunu düşünüyorum. Sezon başları bizim için zor oluyor ama özellikle bu dönemlerde üstünlüğümüzü ortaya koyuyoruz. Bugün bir İsveç takımıyla karşılaştık. Fiziksel olarak güçlü görülebilir ama istatistiksel olarak her alanda onların üstüne çıktık. Bu da bence Türk takımlarının ne kadar iyi ve güçlü olduğunu herkese gösterdi."

"Savunma takımı değiliz"

Okan Buruk, sürekli hücum oynatan bir teknik adam olduğuna dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Danimarkalı stoper Victor Nelsson'un olmadığı maçlarda daha çok gol yediklerinin söylenmesi üzerine şöyle konuştu:

"Bu ölçü değil. Kasımpaşa maçında Nelsson vardı ama 3 gol yedik. Bu Nelsson ile alakalı değildi. Hem ligde hem de Avrupa'da 3 gol ortalamasıyla devam eden Galatasaray beni daha çok mutlu ediyor. Avrupa'da 3 maçta 9 gol attık. Bunlar bizim için önemli sayılar. Biz bir savunma takımı değiliz. Tabii ki savunmaya önem veriyoruz ama bekleyen, kapanan, 10 kişiyle geride kalan bir hoca değilim. Son 2,5 senede hep önde, atak ve riskli oynadık. Bu oyunun karşılığını da hep aldık. Buna devam edeceğiz."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 gollü çılgın maçta kazanan Galatasaray!
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında konuk ettiği İsveç temsilcisi ...
Van Bronckhorst: Ersin'in durumu pozitif ilerliyor
UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında yarın Fransa temsilcisi Olimpik Lyon'a ...
Türk spor camiası Ankara'daki terör saldırısını kınadı
Spor camiası, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay ...
 
Milli atıcılar Avrupa Şampiyonası'nda
Milli atıcılar, Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. ...
Derbinin hakemi belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 28 Ekim Pazartesi günü oynanacak Galatasaray-Beşiktaş ...
LeBron James ve oğlu Bronny tarihe geçti
LeBron James ile oğlu Bronny, Lakers'ın sezon açılışında, NBA'de birlikte ...
 
Galatasaray için Avrupa'da kükreme vakti
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, bu akşam İstanbul'da, ...
Başakşehir, Slovenya deplasmanında
RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde yarın Slovenya'da Celje ile karşılaşacak.
Nuri Şahin'in çabaları Real'i durdurmaya yetmedi
Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında Arda Güler’in takımı Real Madrid, sahasında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
CEV Şampiyonlar Ligi
sınav stresi
film
Alba Berlin
siyanürlü mektup
Carlos Arroyo
Avni Özgürel
Anadolu Efes