Bu hafta Mercedes-Benz, Mazda ve Toyota, toplamda yaklaşık 150.000 aracı etkileyen geri çağırma bildirisi yayınladı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından bildirilen geri çağırmalar, sürücüleri çeşitli yazılım ve fren sorunları konusunda uyararak araçların ücretsiz olarak güncellenmesini sağlayacak.
Mercedes-Benz 27 bin araç geri çağırdı
Mercedes-Benz ABD, motor kontrol ünitesi (ECU) yazılımının motorun aşırı ısınmasına veya ani durmasına yol açabileceği gerekçesiyle 27.000’den fazla aracı geri çağırdı. Geri çağırma, 2021-2023 model yılları arasında üretilen Mercedes ve Maybach S580 lüks sedan modellerini kapsıyor. NHTSA, aşırı ısınmanın yangın riskini artırabileceğini, motorun durmasının ise kaza riskini yükseltebileceğini belirtti. İlgili araç sahipleri, kendilerine yapılacak bildirimlerin ardından bayilere giderek ECU yazılımını ücretsiz bir şekilde güncelleyebilecek.
Mazda: Hava yastığı sensörü sorunu 77 bin aracı etkiliyor
Mazda, ön hava yastıklarının bir kazada aşırı güçle açılmasına neden olabilecek bir yazılım hatası nedeniyle ABD’de 77.670 spor aracını geri çağırdı. Bu geri çağırma, 2016-2023 model yılları arasında üretilen bazı MX-5 Miata modellerini kapsıyor. NHTSA, hava yastığı sensörü kontrol modülünde bir sorun tespit edildiğini ve bu durumun kaza anında yaralanma riskini artırabileceğini bildirdi. Bayiler, bu yazılımı ücretsiz olarak güncelleyecek. Aynı sorun nedeniyle Stellantis’in Fiat markası da Miata ile aynı platform üzerine kurulu olan 124 Spider modelinin 15 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldı.
Toyota: Fren desteği kaybı nedeniyle 42 bin aracını geri çağırıyor
Toyota, fren desteğinin kaybolmasına neden olabilecek hidrolik fren sisteminde yaşanan bir hata nedeniyle 42.000’den fazla aracını geri çağırdı. Geri çağırma, 2023-2024 model yılları arasında üretilen belirli Corolla Cross Hybrid modellerini kapsıyor. NHTSA, kayma sırasında elektronik kontrol ünitesinde yaşanan yazılım hatasının, aracın bir köşeyi dönerken fren desteğini kaybetmesine neden olabileceğini açıkladı. Bu durumun, aracın durması için gereken mesafeyi artırarak kaza riskini yükseltebileceği ifade edildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...