Raspberry Pi’nin kullanıcı kitlesinin çoğunluğunu, özellikle teknoloji ve pahalı ürünlere erişim imkânı olmayan ülkelerdeki gençler ve çocuklar oluşturuyor. Çünkü eğitimleri için bu son derece makul fiyata sahip olan bilgisayarı kullanabiliyorlar. Ayrıca, kendi oyun makinelerini, “arcade” oyun konsollarını ve ilginç icatları hayata geçiren mucitlerin gözdesi de Raspberry Pi…
Youtube’da Raspberry Pi ile yapılmış yüzlerce enteresan makine bulabilirsiniz. Artık Raspberry Pi üzerinden internete bağlanmak için ethernet kablosuna ihtiyaç duyan herkes Wi-Fi’ın özgürlüğünü tadabilecek. Hatta bu sayede uygun altyapısı olmayan bir kaç sınıf, kablosuz ağ bağlantısı üzerinden birbirine kolayca bağlanabilecek.[Samsung Galaxy S7 satış tahminleri!]Samsung Galaxy S7 satış tahminleri!
Bluetooth bağlantı özelliğinin eklenmesi de özellikle araştırmacılar ve bahsetmiş olduğum hobi meraklıları için son derece önemli; çünkü hali hazırda Pi’leri üzerinden farklı sensörlerle veri toplayan bu kullanıcıların teknik imkânları büyük ölçüde artmış olacak. Tüm dünyada bir standart haline gelen Bluetooh vericisi, anakartı üzerinde olan Pi’yle uygun özellikteki cihazlara eirşebilecekler. Hatta bizim için son derece sıradan ama bahsetmiş olduğum kitle için oldukça önemli olan “kablosuz” klavye ve mouse imkanı da Raspberry Pi için gerçekten büyük bir adım. Üstelik tüm bunların hâlâ 35$’a satın alınabiliyor olması gerçekten çok önemli bir gelişme.
Upton; “Neredeyse tamamen eminim ki artık “İşte bu bir PC!” diyebileceğiniz bir cihaz yarattık” derken, son derece uygun fiyata alabileceğiniz Raspberry Pi’nin yapabileceklerinden son derece emin konuşuyor. Vakfın amacı, Raspberry Pi’yi daha da uygun fiyatlarla kullanıcısıyla buluşturabilmek; fakat mühendislik, sertifikasyon ve bazı finansal gelişmeler şimdilik en fazla bu kadarına müsaade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 20 çalışan ile (6 mühendis dahil) Raspberry Pi 2’yi piyasaya sunmuşlardı. Şimdi yaklaşık 40 kişiyle daha fazlasını ve daha iyisini yapmak için uğraşıyorlar.
Ayrıca yeni Raspberry Pi 3’e biraz hız kazandırdıklarını da söylemek lazım. İşlemcisi quad-core 1.2GHz ARM Cortex-A53 ile 64-bit mimarisine geçiyor. Ram, hâlâ 1GB. Yine de eskisine oranla %50 daha hızlı bir bilgisayar olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle insanların ellerindeki cihaza “gerçek bir PC” algısıyla bakma şansı da yükseliyor.
Sözü şirketin CEO’sunun görüşleriyle bitirelim:
“Bu gerçekten garip bir durum. Pi 2, gerçek bir PC olarak algılanmak için biraz yavaştı. Fakat şimdi, gerçekten bir PC sayılabilecek, kullanımı kolay, elverişli ve ucuz bir cihaz yarattık. Bunun tüm dünyadaki kullanıcılara gerçekten faydalı olacağına inanıyoruz.”
cnnturk
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...