E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

900 Öğrenci Enkaz Altında 

Çin'in Sichuan bölgesinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yüksek binalar dakikalarca sallandı. Merkez üssüne yakın bölgede 900 öğrenci enkaz altında kaldı.

12.05.2008 - 14:11
900 Öğrenci Enkaz Altında

Çin'in Sichuan bölgesinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yüksek binalar dakikalarca sallandı. Merkez üssüne yakın bölgede 900 öğrenci enkaz altında kaldı.

Pekin'de sarsıntı panik yarattı

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen ve bölge ülkelerinde de hissedilen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından, ülkenin büyük kentlerindeki yüksek binalardan binlerce kişi tahliye edildi.

900 ögrenci toprak altında kaldı
Ancak gelen yeni haberlere göre depremde yaklaşık 900 öğrenci toprak altında kaldı. Yeni Çin Haber Ajansı, ülkenin güneybatısındaki Sichuan'da meydana gelen, Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğündeki depremde 900 kadar öğrencinin toprak altında kaldığını bildirdi.

Bu arada Şanghay'daki ticaret merkezinde bulunan ülkenin en yüksek binası Jinmao Kulesi'nin de güvenlik nedeniyle boşaltıldığı belirtildi.

Amerikan Ulusal Jeofizik Enstitüsü'nün ilk olarak 7,8 büyüklüğünde olduğunu duyurduğu depremin eyaletin başkenti Çengdu'ya 92 kilometre mesafede ve yerin 10 kilometre derininde olduğu bildirildi.

Komşu ülkelerde binalar dakikalarca sallandı
Deprem nedeniyle başkent Pekin'deki binalardan binlerce kişinin tahliye edildiği kaydediliyor.

Görgü tanıkları, sarsıntının yaklaşık 2-3 dakika sürdüğünü, büyük depremin ardından hala küçük artçı sarsıntılar hissettiklerini aktardı.

Yer sarsıntısı, Pekin, Şanghay gibi büyük kentlerin yanı sıra Tayland'ın başkenti Bangkok'ta da hissedildi. İlk belirlemelere göre, depremin görünürde bir hasara yol açmadığı, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Tayland'daki yüksek binaların da dakikalarca sallandığı bildirildi. İnsanlar panik içinde kendilerini dışarıya attı, hayat adeta durdu.

İlk haberlere göre iki okul yıkıldı, 100'den fazla çocuk yaralandı

Deprem, ülkenin güneybatısındaki Chongqing kentinde iki ilkokulun çökmesine neden olduğu, 4 çocuğun öldüğü bildirildi.

Yeni Çin haber ajansı, 100'den fazla çocuğun da yaralandığı bilgisini verirken, Sichuan eyaletine komşu Yunnan eyaletinde de bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

Kurtarma ve yardım için bölgeye askeri birlikler sevk edildi
Sichuan Eyaleti'nin başkenti Çengdu'daki uluslararası havalimanının deprem nedeniyle geçici olarak kapatıldığı, kurtarma ve yardım çalışmalarına yardım amacıyla bölgeye asker sevk edildiği duyuruldu.

Devlet Başkanı Hu Cintao'nun da, orduya yardım tedariki için talimat verdiği, Başbakan Wen Ciabao'nun, sarsıntıdan etkilenen 10 milyon nüfuslu Çengdu'ya hareket ettiği belirtildi.

Depremin ardından 6,0 ve 5,4 büyüklüklerinde artçı sarsıntıların olduğu, birçok binayla kentteki hastanenin boşaltıldığı, kentte elektrik kesintisi olduğu ve cep telefonlarının çalışmadığı belirtiliyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arabistan İdamı Onayladı
Suudi Arabistan'da Allah'a küfrettiği iddiasıyla tutuklanan ve idamı istenen ...
Çin'de 7,8 Şiddetinde Deprem!
Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Çin'in doğusundaki Sichuan eyaletinde ...
Darbeci Zihniyet Budur!
Varlıklarını ülkenin kapılarını dünyaya kapatarak sürdürmeyi başarabilen ...
 
Lübnan, Hizbullah'ın Ülkesi
İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, Lübnan'da her şeyin Hizbullah'ın ...
Myanmar'da Salgın Hastalık Tehlikesi Başladı
Nargis kasırgasının vurduğu Myanmar'da 1.5 milyon kişi salgın hastalık ...
ABD'li Profesör İran'ın Sözcüsü Olmak İstiyor
ABD'deki Illinois Üniversitesi öğretim üyelerinden uluslararası hukuk ...
 
Sudan'daki Çatışmalar Dinmek Bilmiyor
Sudan'ın başkenti Hartum'da, isyancılarla güvenlik güçleri arasındaki ...
Obama’dan Clinton’a 4 Süper Çalım
Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimi adayını arayan Demokrat Parti’de ...
Darfur İsyancıları Hartum'a Dayandı
Darfur bölgesindeki isyancılar, Hartum'ın dış mahallelerine kadar girdiler, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Serdar Ortaç
İran
Kocan Kadar Konuş
Ankara
film
emrah yılmaz
EURO2016
Numan Kurtulmuş