E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD'de Sigaraya Karşı Dev Adım O SIR AÇIKLANACAK MI?

ABD yönetimine ilk defa sigara ve diğer tütün ürünleri üzerinde büyük yetki tanıyan tarihi önemdeki yasa tasarısı Kongre'de kabul edildi.

14.06.2009 - 13:23
ABD de Sigaraya Karşı Dev Adım

Böylece yıllardır ürettiklerinin içeriğini açıklamamak için ticari sır kalkanının arkasına saklanan sigara şirketlerinin elindeki son koz da ortadan kalkmış oldu.

ABD'de sigara şirketleri ile sigara karşıtları arasında yaklaşık 10 yıldan beri süren mücadele cuma günü kongreden kabul edilen yasa tasarısı ile önemli bir noktaya geldi. Kabul edilen tasarı ile birlikte sigara şirketlerin kontrolü, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) kontrolüne geçecek.

Yasanın kabul edilmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama, tasarının kanunlaşması için gerekli olan onayı bekletmeden vereceği açıkladı.

Senato'nun onayından bir gün sonra Temsilciler Meclisi'nde de 307'ye karşı 97 oyla kabul edilen tasarı ile Senato'da yaklaşık 10 yıldır mücadele eden sigara karşıtları da hedeflerine ulaşmış oldu. Kanun ile birlikte sigara ve tütün ürünleri artık FDA'nın kontrolüne geçecek.

FDA, bu sayede tütün ürünlerinin üretiminde ve pazarlamasında limitler getirebilecek, fakat yine de sigara içilmesini ya da içeriğinde bulunan nikotin kullanımını yasaklayamayacak.

HER YIL 440 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

Resmi rakamlara göre, ülke nüfusunu neredeyse yüzde 20'lik bir kısmı sigara içiyor ve her yıl yaklaşık 440 bin kişi sigara ve tütün kullanımından kaynaklanan kanser, kalp krizi, ciğerlerde haba kalması ve diğer hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor.

Kongre'nin kararının ardından yaptığı açıklamada, "Bu yasa ile çocuklarımızı koruyacağız ve toplum sağlığımızı geliştireceğiz" diyen Obama tasarıyı imzalamak için beklediğini ifade etti.

Yasa ile birlikte FDA, sigara ilk defa sigara şirketlerini izleme imkanına sahip olacak. Bununla birlikte, sigara üreticileri yüz milyonlarca dolar ceza ödeme ve ürettikleri tüm ürünlerini açıklama gibi zorunluluklarla da karşı karşıya kalacak.

Bunun yanı sıra, yasa ile sigara paketleri üzerinde daha büyük uyarılar yer alacak ve otomalardan sigara satışı ile çocuklara yönelik reklamlara da kısıtlamalar gelecek.(hürriyet)

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Gözlemci 8 Haziran 2009 Pazartesi 22:50

Ebert Vakfına yeni gelin gibi saldıranlar, ellerimde kaldı yazık şarkısını hüzzam makamında söyleyerek teselli bulabilirler. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.Anlatmaya çalıştık ama Nato Mermer, Nato kafa.Her alehte belgeye Fehmi Koru, Şamil Tayyar gibi beslemelere inandıkları sürece burunları çirkeften kurtulamayacak. Kafalarını çıkarttıklarına ağızlarına akanları yalayarak yutmak zorunda kalacaklar. Amerika ile stratejik ortak belgesi imzaladıklarını ilk ağızdan açıklayanlar ın BOP eşbaşkanı olduğunu övünerek söyleyenlerin ABD ile işbirliğine gidip Amerika-İsrail stratejisi uyguladıklarına inanmıyorlar da Almanların Hükümete rağmen, AB de taviz üstüne taviz verenlere komplo kurulduğuna inanıyorlar. Ne de olsa cehaletten besleniyor,yoksulların kanını emiyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
rasim tekçakar 8 Haziran 2009 Pazartesi 22:17

MORAL BOZUCU GENE SANA GÜLDÜM GÜLERKEN BİRDEN ARAF SÜRESİ AKLIMA GELDİ DERKİ! Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler TAM SANA GÖRE :)

Yorumu oyla      18      10  
totteemteyze 8 Haziran 2009 Pazartesi 20:31

Çok matrak valahi.Adam berbat bir Almancayla, uyduruktan teyyare, sözüm ona belge düzenliyor.Allah düşmanımıda akıllı,zeki,eğitimli ve onurlu yapsın.

Yorumu oyla      18      10  
VATANDAŞ 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:25

yandaş medyada biliyo yazdıklarının yalan olduğunu işine geliyo RTE'de biliyo ama işine öyle geliyo. Onların tek bildikleri iftira yalan dolan.Sonra çocuklarına dürüstlüğü doğruluğu nasıl öğretiyorlar anlamıyom .ALLAH onların çocuklarının ikti darından korusun AMiN dediğinizi duyar gibiyim .böyle yalan dolan üstüne hayatını kuran bir evlat olsam annem ve babam bana hakkını helal etmez etmesinde

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:12

Belli ki bu konunun konuşulmasında bile rahatsız olmuşsun.Bir de ispatlanırsa hiç işinize gelmez.Doğru mu diyecektin?

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:05

Şiişt sayın büyükelçi bu siyasi bir iş değil.Yargının konusu,sen karışma,ülken adam gibi istenen belge ve bilgileri göndersin.Siz orada Deniz fenerini kotarırken Türk büyükelçisi müdahele etti mi?Ebert,Konrad adenauer,gibi vakıflarınızın,ilaç ve elektronik firmalarınızın Türkiye faaliyetleri bir sürü şüphe barındırıyor,tabii ki incelenecek.Antini kantuni bırakın,belge ve bilgileri gönderin.Sen vizeyi kaldırıyormuş gibi yapıp da kaldırmamanın yollarını düşün..

Yorumu oyla      18      10  
teyze 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:53

Gönderen: MORAL BOZUCU Ben ulusalcıların moralini bozmanın sevap olduğuna inanıyorum çünkü---- Yaşar Hoca aynı kanaatte değildir ama:))

Yorumu oyla      18      10  
MORAL BOZUCU 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:48

Esmer; "Yandaş yorumculara duyurulur.. İkide bir yazıp durmasınlar.." NİYE MORALİN Mİ BOZULUYOR? Yazacağım işte.. Ben ulusalcıların moralini bozmanın sevap olduğuna inanıyorum çünkü...

Yorumu oyla      18      10  
M.EMİN AVCIOĞLU 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:24

büyükelçinin işi değil bu olay,,bahse konu vakıf ve CHP ve BU büyükelçi,Diyarbakırda yaptıkları toplantı ve kürdistanın başkentinin Diyarbakır olacağı konusmalarını yaptı! YARGITAY BAŞSAVCISI ALMANYA HUKUKUNA EBERTİN CHP YARDIMINI SORDU..fakat ALMAN YARGISI biz bu sorunuza cevap veremiyecez yanıtını verdi..MUHATAP ALMAN YARGISI,,BU BÜYÜKELÇİ DEĞİL.! bu yardım kanıtlanırsa vakfın PKK ilişkileri ve alman istihbaratı CHP bağlantısıda deşifre olucak.KAPANMAKLA KALMIYCAK. bu iş burada kalmaz.

Yorumu oyla      18      10  
Esmer 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:22

Yandaş yorumculara duyurulur...ikide bir yazıp durmasınlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sunday Times'tan Şok İddia
İngiliz gazete, bugünkü sayısında, seçimlerden önce İran'ın dini lideri ...
ADA'DA HESAPLAR KARIŞTI
Kıbrıs’ta devam eden müzakere sürecinin en hassas konusu toprak başlığının ...
Kuzey Kore Rest Çekti:
ABD güdümlü BM’nin yaptırım kararı, K. Kore’yi kızdırdı: Nükleer program sürecek.
 
SEÇİM BİTTİ, KAVGA BAŞLADI! İRAN HİLE İDDİALARIYLA ÇALKALANIYOR! İŞTE O KAOS!
İran hile iddialarıyla çalkalanıyor. Tükenmez kalemler uçan mürekkeple ...
VİRÜSE KARŞI DEV ADIM
Sağlık Bakanlığı, eylül sonu-ekim başında piyasaya çıkması beklenen domuz ...
MUSAVİ PES ETMİYOR...
İran'da seçimle ilgili resmi sonuçları "şoke edici" olarak değerlendiren ...
 
Ahmedinejad'a İlk Kutlama Chavez'den Geldi
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İran'daki cumhurbaşkanı seçiminin ...
İngiltere'den Türkiye Tepkisi
İngiliz RBS bankası, Türkiye'nin kredi notunun komünist Venezüela ile ...
Eroğlu'ndan Hristofyas Çıkışı:
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu NTV'de canlı yayına katılarak, Ankara temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Gaziantepspor
japonya
ygs
MHP
Christoph Daum
Tehdit
sanayi
Barack Obama