E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AHMET TÜRK'ÜN SOYADI NEDEN TÜRK? 

Bir çok kişinin merak ettiği konuya odatv.com açıklık getiriyor: 'Ahmet Türk'ün soyadı neden Türk?' İşte Ahmet Türk'ün ailesinin ilginç hikayesi.

2.11.2007 - 00:10
AHMET TÜRK ÜN SOYADI NEDEN TÜRK?

Ahmet Türk’ün babası Hacı Sinan, bir oduncuydu ama şanslı bir oduncuydu.
Dönemin ünlü Osmanlı Paşalarından İbrahim Paşa, ölmeden önce kaleyi andıran kasrını ve topraklarını, bölgenin aşiret reislerinden Hüseyin Kanco’ya bırakmıştı.

Hüseyin Kanco Hamidiye alayına bağlı bir Kürt komutandı. O da ölmeden tüm bu mal varlığını bir şartla, yanında çalışan oduncu Hacı Sinan’a bırakmaya karar verdi.

Hacı Sinan’a, “İbrahim Paşa’dan kalan tüm malvarlığımı ben de sana bırakacağım ama bir şartla, büyük kızım Türkiye ile evleneceksin ve damadım olacaksın” dedi.

Oduncu Hacı Sinan bu şartı kabul etti ve Hüseyin Kanco’nun büyük kızı Türkiye ile evlendi. Ve tabi Kanco aşiretinin de lideri oldu.

Soyadı kanunu çıktığında Kürt Kanco aşiretinin reisi Hacı Sinan, bölgede yaşayan birçok insanın yaptığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılık göstergesi olarak Türk soyadını aldı. Böylece kendi adı Sinan Türk, eşinin adı Türkiye Türk oldu.



Eşi Türkiye’nin yaşı Sinan Türk’ten büyüktü. Hacı Sinan Türk birkaç yıl sonra genç bir kadınla ikinci evliliğini yaptı. İşte Hacı Sinan Türk’ün bu genç eşinden, Ahmet Türk doğdu.

Kaderin cilvesine bakın ki, ilerleyen günlerde Kürtler için siyasete soyunacak olan küçük Ahmet’in soyadı Türk olmakla kalmamış, üvey annesinin adı da Türkiye olmuştu.

Ahmet Türk’ün üvey annesi Türkiye Türk’ün hayat hikayesi de aslında çok ilginç.

Türkiye Türk genç bir kadının üzerine kuma getirilmesine dayanamayarak babasının dostları olan Derik’teki Necmioğlu aşiretine sığındı.

Yıllar sonra, annesi Türkiye'nin başka bir aşirete sığınmasını kabul edemeyen büyük oğlu gidip Derik'te annesini öldürdü. Böylece Ahmet Türk’ün üvey abisi katil oldu, üvey annesi Türkiye ise hayatı kaybetti.

Ailedeki trajediler bu kadarla da sonlanmadı. Ahmet Türk 10 yaşındayken bu kez babasını kaybetti. Artık aşirette söz sahibi abisi ile birlikte o olacaktı.

Türk ailesi, aşiretini diğer aşiretlere karşı korumak, gücünü arttırmak için de çok geçmeden siyasete soyunda.

Önce 1970 seçimlerinde abisi Abdurrahim Türk, Adalet Partisi’nden milletvekili oldu.

Siyasetin ilk durağında bir kayıp verdiler bu kez abisi Kanco aşiretin daha fazla güçlenmesini istemeyen başka bir aşiretler tarafından öldürüldü.

Abisinin ölümünden sonra aşiretin başına geçen Ahmet Türk, abisinin tam tersi bir siyasi görüş ile 1974 seçimlerinde CHP milletvekili olarak meclise girdi. Ama CHP’den girdiği siyasetin kıvrımlı yolları onu etnik siyaset yapmaya götürdü.

odatv.com

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
atilla 9 Ekim 2007 Salı 

bir ülkücü olarak aglıyorum ne duruma geldi mhp ya aglıyorum duyun ülkücüler aglıyorum ne bu ya demek sayın bahceli bosuna ip atmıs he ülküdaslarım öylemi sevgiler size ahhhhhhhhhh BASBUGUM SENİ COK ARIYOZ AHHHH

Yorumu oyla      18      10  
atakan türkyılmaz 9 Ekim 2007 Salı 

DTP referandum konusunda AKP yi desteklediğine göre bunda Türk milletinin yararından çok PKK nın yarrarı varsdır.İşte MHP tabii ki bu arada bay bahçeli bunu düşünemiyor.Görünürdeki duruşu kriz yaratmayan bir parti başkanı ( LİDER demiyorum-DİYEMİYORUM).Ama krizi ileriki günlerde partisi içinde yaşatacak.İşte bunun farkında değil.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
BÜTÇE KOMİSYONUNDA ETNİK TARTIŞMA
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun Kürtlerin Türkmen, Kürt ...
DTP'DE GENEL BAŞKANLIK KRİZİ
Öcalan'dan ''Kürt halk önderi'' diye söz edilen bildiri ile gündeme gelen ...
 
BAZI TEDBİRLER ÇOKTAN DEVREYE GİRDİ
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kuzey Irak'a yönelik ekonomik yaptırımlar ...
CHP'Lİ HALUK KOÇ'UN '54' KOZU
Kurultay takviminin işlemeye başladığı CHP kulislerinin bugünlerdeki gündem ...
KIRAT, YİNE SAKAT!!! MESUT YILMAZ MEHMET AĞAR’A: "BAYAR'I DESTEKLE" DEDİ... AĞAR PUSUDA, AYGÜN BEKLEMEDE, DP TABANI KOMADA!
17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak DP olağanüstü büyük kongre tarihi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Sağlık
Acun Ilıcalı
Netanyahu
CEV Şampiyonlar Ligi
İlker İnanoğlu
konuk oyuncu
kardeş
Necmettin Erbakan