Ali Eyüboğlu Milliyet gazetesindeki köşesinde sosyal medyadaki aldatıcı hesaplara dikkat çekti. Eyüboğlu, "Türk Patent ve Marka Kurumu’nu kandırmaya kalkacak kadar cüretkâr sahtekârlar bile var" dedi.
ALİ EYÜBOĞLU'NUN YAZISI ŞÖYLE:
Yok böyle bir sahtekârlık!
Ünlülerin adına sosyal medya hesabı açıp, onlarmış gibi paylaşım yapanlara alıştık! İnsanları asıl şaşırtan şey, bu sahtekârların çokluğu...
Sosyal medyada o kadar sahtekâr olur da gerçek hayatta olmaz mı? Türk Patent ve Marka Kurumu’nu kandırmaya kalkacak kadar cüretkâr sahtekârlar bile var.
2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan gümüş madalya ile dönen Yusuf Dikeç’in adına sosyal medyada açılmış sahte hesapların olduğunu biliyordum, ama Sputnik Türkiye’den Zeynep Gökalp’in haberini okuyana kadar, birinin sahtekârlıkta nirvana yapmak üzereyken tespit edildiğini bilmiyordum.
40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi sahtekârlığın böylesi!
Yusuf Dikeç’in isim hakkını almak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuran sahtekâr, milli sporcumuzun ikon pozunu logo yapacak kadar da uyanık çıktı.
Yusuf Dikeç, başvuruyu yapanın kendisi olmadığını söyledi, antrenörü Osman Erdinç Bilgili ise avukatlarının süreci yakından takip ettiğini belirtti.
Bilgili ayrıca, Dikeç adına internet sitesi almaya çalışanların da olduğunu söyledi ve bu konu hakkında da gerekli işlemlerin yapılacağını ekledi.
Eli cebinde yaptığı havalı atışlarla Olimpiyat ikincisi ve ikon olan Dikeç, artık ismini kullanmak isteyen sahtekârlarla da savaşmak zorunda.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...