Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Teşkilat Sahur Programı'nda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak, memleketin her köşesine hizmet götürmek için gece gündüz çalıştıklarını ama İstanbul’un yerinin bir başka olduğunu söyledi. Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İstanbul'a kara yollarından demir yoluna, hava yolundan deniz yoluna tüm ulaşım modlarında ve haberleşme alanında toplamda 1 trilyon 381 milyar liralık dev bir yatırım yaptık." ifadelerini kullandı.
"BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 795 KİLOMETREYE ÇIKARDIK"
Marmaray'la kıtaları birleştirdiklerini, Avrasya Tüneli'yle 5 dakikada Asya'dan Avrupa'ya geçtiklerini aktaran Uraloğlu, şöyle devam etti: "İstanbul Havalimanı'yla gökyüzünde sınırları aştık, Çamlıca Kulesi'yle iletişimi zirveye taşıdık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı gibi projelerle İstanbul'u yeniden inşa ettik. 2002'de 350 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 795 kilometreye çıkardık. Yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Kuzey Marmara Otoyolumuzun son kısmını oluşturan Nakkaş-Başakşehir Kesimi tamamlandığında TEM Otoyolu'nda trafiğin rahatlamasını temin edecek, Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi ile Olimpiyat Stadı'na ulaşımı kolaylaştıracağız. Sarıyer'de Çayırbaşı Tüneli'nin çıkışında başlayan ve Kuzey Marmara Otoyolu bünyesinde inşa ettiğimiz Sarıyer-Kilyos Tüneli ve Bağlantı Yolu Projemiz de devam ediyor. Bu proje bittiğinde mevcut seyahat süresini 35 dakikadan 5 dakikaya indireceğiz."
"22 KİLOMETRE HATTA YAPIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ"
Bakan Uraloğlu, İstanbul'un trafiğini rahatlatmanın en büyük anahtarının hiç şüphesiz kent içi raylı ulaşım projeleri olduğuna işaret etti.
Marmaray'la asrın projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Uraloğlu, şunları aktardı: "Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı-Arnavutköy kesimi, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metrosu gibi bugüne kadar 161,8 kilometre raylı sistem hattını tamamlayıp hizmete sunduk ama durmuyor, devam ediyoruz. Şu anda, Halkalı-İstanbul Havalimanı hattımızın Halkalı-Arnavutköy Kesimi ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosu olmak üzere 22 kilometre hatta yapım çalışmalarına devam ediyoruz."
"İSTANBUL'A 4,5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YENİ HAT"
Uraloğlu, bir gece öncesinde yayımlanan kararla, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hattını Ümraniye Spor Köyü'ne kadar uzatacak raylı sistem hattı projesinin resmi gazetede yayınlandığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmış oldu. Bu kararla Bosna Bulvarı'ndan itibaren Yavuztürk, Kazım Karabekir, Topağacı ve Ümraniye Spor Köyü istasyonlarını hizmete alarak İstanbul'a 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracağız. Böylece 4,5 kilometrelik yeni hat ve mevcut çalışma olan hatlarımız ile birlikte yapımı devam eden hat uzunluğumuz 26,5 kilometreye çıkacak. İstanbul genelinde inşa ettiğimiz toplam hat uzunluğu da 188,3 kilometreye ulaşacak. Yeni projemizle Altunizade'den Ümraniye Spor Köyü'ne kesintisiz bir metro ulaşımı sağlamış olacağız.
"İSTANBUL'UN RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 388,5 KİLOMETREYE ÇIKACAK"
Bakan Uraloğlu, İstanbul'a hizmet ederken, sadece yollar, köprüler, tüneller inşa etmediklerini aynı zamanda İstanbulluların hayallerine giden yolları da açtıklarını söyledi.
Her bir metro hattıyla mesafeleri kısalttıklarını, her bir istasyonla gönülleri birleştirdiklerini kaydeden Uraloğlu, "Şimdi bu projenin hayata geçmesiyle Ümraniye'nin en yoğun mahallelerinde metro artık yürüme mesafesinde olacak. Bakanlık olarak bu projeyi de en hızlı şekilde tamamlayıp, sizlerin hizmetine sunacağız. Her zaman dile getirdiğimiz üzere İstanbul'un ulaşım sorununu artık yüzeyden çözmek mümkün değil. Dünyanın önde gelen metropollerinde olduğu gibi, İstanbul'da da daha fazla metro hattıyla ulaşımın büyük oranda yerin altına inmesi lazım.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |