Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, AK Parti’nin yaptığı ‘demokratik açılım’dan övgüyle bahsederek Türkiye’nin Avrupa’nın en güçlü ülkesi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Ülkedeki her kesimi kucaklayan açılımlarıyla AK Parti’nin, demokrasinin daha da gelişmesi yolunda büyük adımlar attığını belirten Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, “Hükümetin etkili politikalarını takdir ediyorum. Başbakan Erdoğan’ın liderliğine hayranım” diye konuştu.
AB’DEKİ KARŞITLIK MANTIKSIZ
Jagland, “Hükümet, Kürt-Alevi gibi açılımlarla ülke içindeki problemlerin üzerine cesurca gidiyor. Dış politikada da Ermenistan ile protokol imzalandı ve birçok komşu ülkeyle sınırları kaldırıldı” diyerek Türkiye’yi Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden biri olmaya aday gösterdi. 2009 Eylü ayında AK Genel sekreterliğine seçilen ve Nobel Barış Komitesi Başkanlığı da görevini yürüten Jagland Başbakan Erdoğan’ın çok güzel gelişmelere imza attığını kaydederek Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkanlara bir anlam veremediğini söyledi. Jagland, “Avrupa’nın en güçlü ordularından birine sahip olan, Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören ve dünyanın en problemli bölgesi Ortadoğu’da birleştirici bir role sahip Türkiye’nin AB’ye üye olmasına karşı çıkmak kadar mantıksız bir şey olamaz” dedi.
ERGENEKON’U TAKİP EDİYORUZ
Ergenekon soruşturmasını AK olarak dikkatle takip ettiklerini ve soruşturmanın üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Genel Sekreter, bu davanın Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının gelişmesi adına çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ordunun siyasetten elini çekmesi gerektiğinin de altını çizen Jagland, “Hükümetin bu konuda attığı adımlar takdire şayan” dedi. AB’nin insan hakları konusunda gözetime ihtiyacı olduğunu belirten Genel Sekreter, özellikle yeni üye ülkelerde sık sık bu sorunlarla karşılaşıldığını ifade etti.
Başbakan Erdoğan iki günlük Libya ziyaretinin son gününde Libya Başbakanı Bağdadi Ali El Mahmudi ile Başbakanlık’ta bir araya geldi. Libya’ya yaptığı ziyaretin çok verimli geçtiğini söyleyen Erdoğan bundan sonraki süreçte iki ülke bakanlarının bir araya gelerek işbirliği sürecini geliştireceklerini bildirdi. Erdoğan, yurda dönmeden önce de Libya lideri Muammer Kaddafi ile ikinci kez bir araya geldi.
Başbakan barış ödülüne aday
Thorbjorn Jagland, aynı zamanda Nobel Barış Komitesi Başkanlık görevini de yürütüyor. Tayyip Erdoğan’ın barış ödülüne layık olup olmadığı hakkında Nobel Komitesi Başkanı olması sebebiyle yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Jagland, “Erdoğan’ın bölgedeki barış adına üstlendiği arabuluculuk rolü dolayısıyla liderliğini takdir ettiğimi belirtmiştim. Bundan yola çıkarak bu konuda ne düşündüğüme kendiniz karar verebilirsiniz.” diyerek Başbakan’ın Nobel Barış Ödülü’ne layık olduğu yönündeki düşüncesini dolaylı olarak açıklamış oldu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...