E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bilim insanları kanseri durdurabilecek doğal bir madde keşfetti 

Bilim insanları, kanser gibi ciddi hastalıkların ilerlemesini durdurabilecek doğal bir bileşik keşfetti. Bitkilerden elde edilen bu madde, laboratuvar testlerinde önemli bir enzimi etkisiz hale getirdi. Şimdi tedavi edici etkileri araştırılıyor.

5.03.2025 - 00:37
Bilim insanları kanseri durdurabilecek doğal bir madde keşfetti

Bilim insanları, bazı kanser türlerinin ve multipl skleroz (MS) gibi sinir hücrelerine zarar veren hastalıkların ilerlemesini durdurabilecek doğal bir bileşik keşfetti. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi (OHSU) tarafından yürütülen bu araştırma, Portland Üniversitesi'ndeki öğrencilerin yıllar süren çalışmaları sayesinde mümkün oldu.

Yapılan incelemelerde, bitkilerde bulunan sulfuretin adlı bir flavonoid bileşiğin, kanser ve MS ile ilişkili önemli bir enzimi etkisiz hale getirdiği belirlendi.

Bilim insanları, laboratuvar ortamında gerçekleştirdikleri deneylerde sulfuretin’in bu enzimin aktivitesini durdurduğunu gözlemledi. Şimdi, bu maddenin hayvanlar üzerinde test edilerek tedavi edici etkisinin, güvenliğinin ve olası yan etkilerinin incelenmesi planlanıyor.

Hastalıklara karşı umut veren keşif

Araştırmayı yürüten profesörlerden Larry Sherman, keşfedilen bu bileşiğin birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini düşünüyor. Sulfuretin’in, hyaluronidaz adı verilen bir enzimin işleyişini engellediği tespit edildi. Bu enzim, vücuttaki hyaluronik asidi parçalayarak bazı hastalıklara neden olabiliyor.

Hyaluronik asidin parçalanması, sinir hücrelerini koruyan miyelin kılıfının onarımını geciktirebiliyor. Bu durum MS, felç, beyin hasarı ve bazı bunama türleriyle ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda, kanserli hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasına da yol açabiliyor. Bilim insanları, sulfuretin’in bu süreci durdurabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyor.

Bitkilerden gelen şifa

Bu önemli keşif, Portland Üniversitesi’nde yürütülen uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Kimya profesörü Angela Hoffman ve öğrencileri, bitkilerden elde ettikleri farklı bileşikleri tek tek inceleyerek, hastalıklara karşı etkili olanları belirlemeye çalıştı. Yıllar süren bu çalışmalar sonucunda sulfuretin’in en umut verici bileşiklerden biri olduğu anlaşıldı.

Bu araştırmaya katkıda bulunan bilim insanları, sulfuretin’in sadece kanser ve MS değil, Alzheimer gibi diğer nörodejeneratif hastalıklarda da fayda sağlayabileceğini düşünüyor. Şimdi yapılacak çalışmalarla, bu bileşiğin insan sağlığı üzerindeki etkileri daha detaylı bir şekilde araştırılacak.

ETİKETLER:
bilim , araştırma , sağlık , kanser , dünya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herkesin çöpe attığı bu sebze aslında kanserle mücadelede 'güçlü' bir araç
Uzmanların yeni bir araştırması bu sebzenin kanser tedavisinde önemli ...
Ramazanda sağlıklı oruç için sahuru atlamayın!
 Prof. Dr. İsmail Yılmaz, ramazanda sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük ...
Uzmanından dikkat çeken açıklamalar: Çocuklarda omurga şikayetleri arttı! Fıtık bile görülüyor
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Baran Şen, çocukların tablet, telefon ...
 
Soğuk algınlığı ve gribin gizli tehlikesi: O riski artırıyor!
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Duygu Durusoy Bilgen, soğuk ...
Çağın sağlık sorunu: Obezite
Dünya genelinde obeziteyle yaşayan kişi sayısı günden güne artış gösteriyor. ...
Sahte içki soruşturmasında 52 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara ve İstanbul'da yürütülen sahte içki ...
 
Ramazan ayının gözdesi ama büyük tehlikesi açığa çıktı!
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, hurmanın uygun ...
Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 81'e yükseldi
Ankara'da sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 81'e yükseldi. ...
Sahte içkiden ölenlerin sayısı 81'e yükseldi
Ankara'da sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 81'e yükseldi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Torku Konyaspor
eyfel kulesi
A Milli Takım
ygs 2015
Ayşe Ersöz
Maden Ocakları
uefa
ROMA