Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,56 değer kazandı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,66, holding endeksi yüzde 0,40 yükseliş kaydetti.
BIST 100 endeksi geçen haftayı, hükümetin kurulacağına yönelik beklentiler ve Fed'in piyasa dostu duruşu ile birlikte yüzde 2,4 kazançla 82.454,38 puandan tamamlamıştı.
Analistler, yurt içinde siyasi gelişmelerin, yurt dışında ise Yunanistan kaynaklı gelişmelerin, risk iştahını şekillendirecek önemli unsurlar olduğunu dile getirirken, akşam saatlerinde yapılacak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Yunanistan ile ilgili çıkabilecek kararların önemine dikkati çekiyor.
Teknik olarak endekste 83.000 seviyesinin direnç konumunda bulunduğuna işaret eden analistler, yükselişlerin devamı durumunda direncin 83.400 seviyesinde olduğunu tahmin ederken, olası geri çekilmelerde ilk destek seviyesinin 81.800 olduğunu kaydediyor.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...