Hz. İsa’nın doğumundan yüz yıl kadar önce yazıldığı sanılan tablette, Cebrail’in ağzından, "Öldükten üç gün sonra dirilecek bir mesih" ten bahsediliyor. Çeviri doğruysa, 2100 yıl öncesinin Yahudi toplumunda da Hz. İsa'nın çizdiği Mesih portresine yakın bir kurtarıcının beklendiği, yani Hıristiyan teolojisinin vaaz ettiğinin aksine "acı çeken Mesih" kavramının Hz. İsa ile birlikte başlamadığı kanıtlanabilir. Cebrail’in ağzından bir kıyamet günü tasviri yapılan metinde.
"Ben Cebrail, sana emrediyorum ki, üç gün içinde yeniden hayata döneceksin" deniliyor. Cebrail’in hitap ettiği kişinin, "prensler prensi" olduğu görülüyor. Bu ifade, Tevrat’ta da geçiyor. Bununla Yahudiler’in lideri olan ve üç gün içinde yeniden dirilecek biri kastediliyor. Bu kişinin, Hz. İsa’nın doğduğu gün ölen Yahudi kralı Herod’un ordusunda bulunan Simon adlı bir komutan olduğu iddia ediliyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |