Fox News'ta yer alan habere göre, söz konusu araştırma ile aşı olan kişilerin hangilerinin koronavirüse yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu bilgisine ulaşıldı.
Buna göre, geçen yıl aşılananların COVID-19'a yakalanma olasılığı, yakın zamanda aşılananlardan iki kat daha fazla. Başka bir deyişle aşı tahmin edildiği gibi zaman içinde koruyuculuğunu yavaş yavaş kaybediyor.
Söz konusu araştırma daha önce aşılananların (geçem yıl), daha sonra aşılananlara kıyasla Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 50 daha yüksek semptomatik atılım vakası oranına sahip olduğunu belirledi.
3. DOZUN ETKİSİ ÖNEM KAZANDI
Bu sonuçlar ülkede bir süredir devam eden üçüncü doz tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. Ekip, verilerin üçüncü doz aşıya duyulan gereksinimi bir kez daha gözler önüne serdiğinin altını çizdi.
Bu sonucu destekleyen bir başka araştırma da İsrail'den geldi. İsrail'de yapılan araştırma ile üçüncü doz aşının etkisi netlik kazandı.
Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Tıp Merkezi'ndeki sağlık görevlileri, personeldeki antikor düzeylerini karşılaştırdı ve sonuçları dünya ile paylaştı.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, üçüncü Pfizer koronavirüs aşısı, ikinci aşıdan 10 kat daha fazla antikor üretiyor.
Hastane, araştırmalarının sürdüğünü ve bağışıklığın artmasının ne kadar sürdüğünü belirlemek için önümüzdeki aylarda bu araştırmada yer alan personelini izleyeceğinin altını çizdi.
Pek çok bilim insanı Delta'nın dünya genelinde baskın tür olması ile üçüncü doz tavsiyesinde bulunuyor. Zira Delta'nın orijinal virüsten daha bulaşıcı olduğu biliniyor.
KAYNAK: HÜRRİYET
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |