Hayvan gen kaynaklarını koruma amacıyla her bir büyükbaş hayvan için 400 TL, küçükbaş hayvanlara ise 70 TL destek veArilecek. 2009 yılına ait destekleme ödemelerinden ipekböceği ve hayvan gen kaynakları koruma destekleri için gerekli finansman 2009 yılı bütçesinden, diğerleri için 2010 yılı bütçesinden karşılanacak. Ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığı ile yapılacak.
HAYVAN GEN KAYNAKLARI KORUNACAK
Çiftçi kayıt sistemine dahil olan üreticilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılması, bitkisel üretim faaliyetinde sertifikalı fidan kullanımının desteklenmesi ve hayvancılığın desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre 2009 yılına ait destekleme ödemelerinden ipekböceği ve hayvan gen kaynakları koruma destekleri için gerekli finansman 2009 yılı bütçesinden, diğerleri için 2010 yılı bütçesinden karşılanacak. Ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığı ile yapılacak. Bu Kararın uygulanması ile ilgili olarak Ziraat Bankası A.Ş.'ye destekleme tutarının yüzde 0.2'si oranında hizmet komisyonu ödenecek. Alan bazlı destekleme kapsamında dekar başına verilecek mazot desteği süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali ürünlerinde 2 TL olacak. Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze meyve alanları için 3,25 TL, yağlı tohum bitkileri ve endüstri bitkileri için 5,5 TL dekar başına mazot desteği ödenecek.
GÜBRE DESTEĞİ DEVAM EDECEK
Dekar başına verilecek kimyevi gübre desteği dekar başına şöyle olacak: Süt bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarında 3 TL, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları 4,25 TL, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları 5,5 TL." Bu arada toprak analizi desteği ise dekar başına 2,5 TL olacak.
SERTİFİKALI FİDANLARA TEŞVİK
Serdifikalı fidan desteği kapsamında bodur ve yarı bodur meyve fidanı türleri ile bahçe tesisi dekar başına standart 150 TL, sertifikalı üründe 300 TL olacak. Narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirmede sertifikalılara 250 TL verilirken, zeytinde Gemlik çeşidiyle bahçe tesisinde standart 25 TL, sertifikalı 50 TL, zeytinde diğer çeşitler ile bahçe tesislerinde standart 50 TL, sertifikalılarda 100 TL, bağ ve diğer meyve fidanı türleri ile bahçe tesisinde standart 100 TL, sertifikalı 200 TL, sertifikalı antep fıstığı anacı ile bahçe tesisinde 50 TL, virüsten ari fidanlara ilave olacak standart 50 TL, sertifikalı üründe dekar başına 100 TL destek öngörüldü.
HAYVAN BESİCİLİĞİ ARTIRILACAK
Hayvancılık destekleri çerçevesinde verilen yem bitkilerinde dekar başına sulu yonca ekiminde 115 TL, kuru yoncada 70 TL, korungada 75 TL, tek yıllıklar 30, silajlık tek yıllıklar 45 TL, kuru silajlık mısır 30 TL, sulu silajlık mısır 45 TL, yapay çayır mera 75 TL olacak. Arıcılıkta kovan başına 6 TL verilecek. Diğer hayvansal destekler şöyle olacak:
"Su ürünleri kilo başına: Alabalık 0,65 TL, Çupra –Levrek 0,85 TL, yeni türler 1 TL, midye 0,10 TL, yavru (adet başına) 0,05 TL. Süt primi litre başına: Büyükbaş 0,04 TL, küçükbaş 0,10 TL. Hayvan başı ödeme: Sığır 225 TL, manda 250 TL, soykütüklü sığırlara ilaveten 50 TL, koyun-keçi 10 TL. Tiftik üretimi desteği, kilo başına: Oğlak tiftiği 12 TL, anamal (ince, iyi) 11 TL, tali 8 TL. İpekböçeği desteği, kilo başına: Tohum (kutu başına) 22 TL, birinci sınıf koza 12 TL, diğer 8 TL, damızlık koza 15 TL. Buzağı desteği, her bir baş için: Brusella S-19 aşısı 20 TL, suni tohumlama 60 TL.
Kuzu, oğlak Rev-1 Aşısı 4 TL.
Hayvan gen kaynaklarını koruma: Her bir büyükbaş haşvan için koruma 400 TL, küçükbaş hayvan için koruma 70 TL, arı 10 TL, elit sürü 45 TL, taban sürü 40 TL.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...