112 Komuta Kontrol Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında telsiz altyapısının analog telsizden dijital telsize geçildiğini açıklayan Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, “Kayseri ili nüfusu, ilçeleri ve köyleri ile birlikte toplam 1 milyon 325 bin, yüz ölçümü 17 bin 170 kilometrekare olup 16 ilçesi ve topplam427 köy ve mahallesi bulunmaktadır. Eski analog sistem özellikle şehir merkezinde faal olarak kullanılmakta idi. Kapsama alanı yaklaşık yüzde 30 seviyelerde bulunmakta idi. İlde sayısal sistemin kurulmasıyla birlikte tüm istasyonlarda dijital sisteme geçilmiştir. 36 istasyon bulunan Kayseri’de günde ortalama 7 bin 500 ila 8 bin çağrı alınmakta, ortalama 300 civarında vakaya gidilmektedir. Analog telsiz sistemimizin kapsama alanı düşüktü. Daha kaliteli ve daha net bir sestaşıma sistemi olan dijital telsiz sisteminin şuanda alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bütün istasyonlarımızın ve araçlarımızın telsizleri değiştirildi. Bütün telsizlerimiz şuanda dijital. Jandarma Entegre Muhaberat Sistemi, Jandarma Genel Komutanlığı ve ASELSAN arasında yapılan anlaşma ile hayata geçirilen ileri seviye dijital haberleşme sistemidir. Sayısal sistemler bakanlık tarafından tedarik edilerek ilimize gönderilmiştir. Çalışmada ASELSAN tarafından üretilen ve JEMUS Projesi kapsamında 3. nesil olarak tasarlanan el ve araç telsizleri ile sayısal tekrarlayıcı röleler kullanılmıştır. 25-27 Mayıs 20015 tarihleri arasında Kayseri ilinin tüm sınırlarını kapsayacak şekilde yol güzergahında rastgele seçilen 440 ayrı noktada el ve araç telsizleri üzerinden yapılan telsiz haberleşmesinde, 419 noktada sorunsuz bir şekilde görüşme sağlanarak başarı oranı yüzde 95,2’ye çıkartılmıştır. Saha testlerinin sonunda bakanlığımız yetkilileri 28 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, Haberleşme sorumluları ve istasyon çalışanlarının katılımı ile 243 personele kullanıcı ve işletme eğitimi verilmiştir” dedi.
İl Sağlık Müdürü Kılıç, şuanda telsiz kapsama alanının GSM operatörlerinden daha yüksek seviyelere ulaştığını kaydederek, “İlimizin telsiz kapsama alanı analog sistemde yüzde 30’larda iken şuanda yüzde 95 oranını geçmiştir. Dijital telsiz sisteminin kapsama alanı şuanda ilimizde faaliyet gösteren GSM operatörlerinin kapsama alanından daha yüksek oranlara ulaşmıştır. Bu sayede analog telsiz sistemiyle iletişim kurulamayan ilçe kırsallarıyla iletişim imkanı bulunmuş, geciktirilemez ve ikame edilemez acil sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin kalitesi arttırılmıştır. Bizler, bu çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantıya İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Özgür Manav da katıldı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |