Şeker hastaları yani Diyabet hastaları için yeni bir umut ışığı var.!
Araştırmalarda bulunan çözüm çok şaşırtıcı. haber.sgk.net adresinde sizlere bu bilgileri veriyoruz.Amerikalı ve Singapurlu bilim adamları, çoğunluğunu sağlık çalışanlarının oluşturduğu, yaklaşık 120 bin kişinin katıldığı 3 araştırmanın sonuçlarını inceledi.
Günlük tüketilen kahve miktarının 1,5 fincan artırılmasının, tip 2 diyabet riskinin yüzde 11 azalmasını sağladığı görüldü.
Bilim adamları, 4 yıl boyunca kahve tüketiminin bu düzeyde artırılmasının diyabeti daha sonraki 4 yıl boyunca uzak tuttuğunu vurguladı.
Günlük tüketilen kahve miktarını 2 fincan azaltılmasının ise diyabet riskini yüzde 18 artırdığını saptayan bilim adamları, başlangıçta tüketilen kahve miktarı ne olursa olsun aynı sonuçların elde edildiğini belirtti.
Kafeinsiz kahve ya da çay ile diyabet riskinin azalması arasında ise bağlantı bulunmadı.
Bilim adamları, sonuçların abartılı şekilde kahve tüketilmesi anlamına gelmediği uyarısında bulunarak, araştırmaya katılanların zaten düzenli olarak kahve tükettiğine, kahve miktarının ölçülü şekilde artırılmasının diyabetle bağlantısının incelendiğine dikkati çekti.
Haber SGK
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...