E Okul giriş, uygulaması ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri yanı sıra öğretmenler, veliler tarafından da etkili bir şekilde kullanılıyor.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler, öğretmenler ve velilerin okul ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuştur. Öğrencilerin okulla ilgili sorunları ve sorularını gidermek için de hizmet veren uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sistemleri) kapsamında yer almkatadır.
E okul, 2007 yılında kullanılmaya başlanmıştır. e okul vbs giriş öğrenci velilerinin çocuklarınon okul durumlarını öğrenmede yardımcı oluyor. E okul giriş uygulaması ile veliler, çocuklarının okuldaki durumlarını kolay yoldan takip etmeyi sağlamanın yanı sıra onların eğitim dönemi boyunca girmiş oldukları sınavları e okul not sorgulama üzerinden takip edebiliyorlar.
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem üzerinden; devlet, ilköğretim, özel okullar, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapmaktadırlar. E okul öğrenci giriş, okul dönemi içerisindeki tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanında, öğrencilerin yıl içerisinde girmiş oldukları; sınav başvuruları, giriş yerleri ve belgeleri çıkarma, sınav tarihleri, takdir, teşekkür belgesi sorgulama ve sınav sonuçlarını sorgulama ve öğrenme imkânı sunmaktadır. E Okul devamsızlık gün sayısı sorgulama ve öğrenci girişi nasıl yapılır? Detaylı bilgiyi ajanshaber.com da bulabilirsiniz.
E OKUL DEVAMSIZLIK GÜN SORGULAMA
E Okul devamsızlık sorgulama yapmak için haberimizde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. E okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır?
DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLDU
Ortaöğretimde yani liselerde devamsızlık kaç gün oldu. Yeni Ortaöğretim Yönetmeliği ile liselerde devamsızlık hakkı tartışmanın odağına oturdu. Birçok gazete ve medya yayın organı yeni lise yönetmeliğinde dikkati daha çok devamsızlık süresinin 10 güne düşürülmesine çekti. Peki liselerde devamsızlık hakkının özürsüz olarak 10 gün olması ne gibi neticeler doğurur? Liselerde kaç gün devamsızlık hakkı var? Ortaöğretim liselerde devamsızlık kaç gün oldu yeni yasa, Yeni Ortaöğretim Yönetmeliğinin ilgili maddesine baktığımızda şu ibareler geçiyor.
"(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününütakip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimineverilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir."
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.
maddeleri yeni yönetmelikle gelmiştir.
Bir önceki yönetmelikte liselerde devamsızlık hakkı 20 gün özürlü, 20 gün özürsüz 5 gün de okul idarelerinin izin verme hakkı olmak üzere toplam 45 günü geçmemesi gerekiyor. Yeni yönetmelik ile özürsüz devamsızlık 10 güne indirilmiş olarak görüyor. Örnek olarak, öğrenci 10 gün özürsüz devamsızlık yaptıktan sonra 11.gününde rapor alır ya da velisine söyleyerek velisi dilekçe verirse öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılacak. Veli beyanı esas alındığı için velinin bilgisi olduğu sürece 45 güne kadar devamsızlık yapan öğrenci sınıfta bırakılmayacak. Burada velinin kontrolü önemli hale gelmiştir. Eski yönetmelikte ise öğrenci 20.günden itibaren rapor almadığı veya varsa geçerli bir özrü ispatlamadığı taktirde sınıfta kalıyordu. Bu yeni yönetmelik ile ile sınav dönemlerinde öğrencilerin devamsızlık haklarını veli iznine göre kullanmaları mümkün olacak.
Son yıllarda son sınıf öğrencilerine veli dilekçesiyle izinli sayılma yönünde genelgelerle verilen devamsızlık hakkı yönetmelikle tüm öğrencilere verilmektedir.
Dolayısıyla, sizler de bir değerlendirme yaparsanız, bu yönetmelikte bırakın devamsızlığın sınırlandırmayı; aksine öğrenciye velinin izni doğrultusunda 45 güne kadar devamsızlık hakkı tanınmıştır. Bilhassa sınav dönemlerinde sadece velinin beyanı toplamda 45 günü aşmayacak şekilde izin alınabilecek. Öğrenciler önceden olduğu gibi rapor alma vs. derdiyle uğraşmadan sadece velinin bir dilekçesi ile kolayca izin alabileceklerdir.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HİZMETLERİ
Ders Programları : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Devamsızlık Bilgileri : Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Not Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.
Proje Ödevi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kayıt Alınması ve Silinmesi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.
Nakil Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.
Karne Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Diploma Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.
E-OKUL ŞİFRESİ NASIL ALINIR
E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;
Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.
Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;
Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,
Gelişim raporları,
Devamsızlık durumu,
Sınav, proje ve davranış notları,
Karne notları.
E OKUL MOBİL GİRİŞ
E okul veli bilgilendirme ve yönetim girişi mobil uygulama üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Android ve iOS cihazlardan mobil olarak girilebilen e okul veli bilgilendirme sistemi, öğrencinin devamsızlık, not, karne, ortalama, seçtiği dersler, öğretmenleri gibi birçok bilgiliyi barındırır. E okul veli bilgilendirme sistemi girişi mobilde önceden sorunluydu fakat sorunlar çözüldü. Artık e okul mobil giriş sorunsuz çalışmaktadır.
E OKUL SİSTEMİNDE YAŞANABİLECEK SORUNLAR
E okul sistemi pek çok kolaylık sağlamasına rağmen zaman zaman sorunlar çıkarabilir. E okul veli bilgilendirme sistemine girilen yanlış bilgiler büyük sıkıntılara yol açar. Bunların en başta geleni öğrenci listelerinin e okul sistemine eksik girilmesidir. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında not girişleri yapılmadan önce sorun düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi e okul sistemine ekleme fırsatı olmayacak ve e okul sisteminde öğrencinin notları görülmeyecektir. E okul sistemine başta hatalı kaydolan, örneğin sınıfı yanlış kaydedilen bir öğrenci, dönem sonunda karne almayacaktır. MEB'in yönetmeliğinde belirtildiği gibi devamsızlık gibi bilgilerin her gün düzenli olarak girilmesi, aksatılmaması gerekir. E okul sistemine günlük girilmeyen bilgiler eksik kalır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarfından ailelerin hizmetine açılan E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin devamsızlık, not ortalaması, karne notları, sınav sonuçları gibi bilgilerinin görüntülenmesi çok kolaylaştı. Siz de haberimizde anlattığımız yolu izleyerek çocuğunuzun okulunu takip etmek için e okul veli girişi yapabilirsiniz.
sabah
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...