Google "İlk tıklama ücretsiz" programını duyurdu. Google News ve Google aramalarında artık paralı haber devri başlıyor.
Google internet gezginlerine 5 haberi ücretsiz gösterecek, ardından daha fazla haber okumak isteyenleri abonelik için harici bir siteye yönlendirecek. Bu değişikliğin temelinde Rupert Murdoch'un, kendi haber kaynaklarını Google endeksinden çıkartma tehdidinin yer aldığı düşünülüyor. Google News üzerinden ücretsiz okunabilen haberler, profesyonel medyanın gelirlerini olumsuz etkiliyordu.
Kullanıcılar yeni sistem ile tek tek haber sitelerine abone olmak zorunda değil. Genel bir abonelik ile farklı sitelerden haberleri okuyabilecek. Kullanıcılar ücretsiz görüntüleme limitini aştıklarında, tıklanan haber onları abonelik formuna götürecek.
Bu hareket yayıncılara yayınladıkları haberler karşılığında gelir elde etme imkanı verecek. Kullanıcılar haberleri Google News'ten değil de Google aramadan bulsa da aynı limitle karşılaşacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...