Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, genetik ve çevresel faktörlerle göz altında oluşan morlukların kişileri rahatsız ettiğini belirterek, müdahalelerin uzman bir göz hekimi tarafından yapılmasının göz sağlığı açısından daha doğru olacağını kaydetti.
GENETİK VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER ETKİLİ
Göz çevresinde özellikle göz altında morlukları olan hastalarla sık sık karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Atabay, göz altı morluklarının genelde yapısal bir sorun olduğunu ifade ederek, "Ancak genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörler de göz altı morlukları oluşmasında etkilidir. Genellikle ailesel faktörler önemli oluyor. Bunlar göz altındaki dokularda damarların fazla cilde yakın olması, göz altı cilt dokusunun daha ince olması, hastanın alerjik durumlara yatkınlığı nedeniyle bu morlukları sıklıkla görmekteyiz. Çevresel etkenler bu rahatsızlıkları artırabilir. Çok fazla internet kullanımı, uykusuzluk, yorgunluk, gözlük kullanımı, göz altındaki dokularda torba oluşması, gizli göz bozuklukları ve göz tansiyonları gibi durumlar göz altı morluklarının oluşmasını etkiler. Ayrıca kronik travmalarda örneğin kişi gözünü ovalayarak kaşıyorsa bu da oradaki dokulara zarar verir ve morluk oluşmasına neden olabilir" dedi.
GÖZ ALTI MORLUKLARINDA TEDAVİ
Göz altı morluklarının tedavisi için öncelikle hastayı detaylı bir göz muayenesine aldıklarını belirten Op. Dr. Atabay, hastanın durumuna, beklentilerine ve sosyal yaşantısına göre tedavi yöntemini belirlediklerini söyledi.
Op. Dr. Atabay tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:
"Göz altı ışın dokusu olarak bilinen 'Hyaluronik Asit' dolgu uygulaması göz altı morlukları tedavisinde kullanılmaktadır. Bu işlemi kanül ile uyguluyoruz. Bu şekilde daha risksiz ve daha güzel sonuçlar elde ediyoruz.
GÖZ KAPAK ESTETİĞİ VE PRP
Bazı durumlarda göz kapak estetiğine yöneliyoruz. Cerrahi müdahalelerle de göz altı morluklarına çözüm arıyoruz. Bazı hastalarda bu uygulamalara ek olarak PRP adı verilen ve halk arasında kök hücre tedavisi olarak da bilinen tedaviyi uyguluyoruz. PRP birçok yerde uygulanıyor. Kozmetikte uygulanmadan önce çok eski dönemlerde iyileşmeyen göz ülserlerinde ve iyileşmeyen kuru göz vakalarında kullanıyordu. Günümüzde de göz altı morluğu tedavisinde uyguluyoruz. Bunu cilde 'dermapen' ile uyguluyoruz ve kanül ile daha derin uygulamalar yapıyoruz. Ciltte daha yüzeydeki işlemleri mezoterapi ile de tedavi edebiliyoruz. Göz altındaki cilt dokusu çok ince olduğu için bu dokulara lazer ile müdahaleleri hastalarımıza önermiyoruz. Lazer ile müdahale edildiğinde bu dokular beklenmeyen tepki verebilirler."
akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...